Ванеса Мей може да отиде на съд заради забавения концерт в София

Цигуларката Ванеса Мей може да отговаря пред съдебна инстанция за провала на концерта си в НДК. Организаторите смятат да обезщетят феновете й, които я чакаха близо два часа да излезе на сцената и я освиркаха при появата й. Това стана ясно от изявленията на самите организатори на концерта в сутрешния блок на bTV.

"Тази неприятна ситуация се получи не по наша вина, а заради безотговорното отношение на артиста към поетия ангажимент. Тя не си спази договора, според който трябваше да излезе в 20 ч. Постоянно се звънеше на мениджъра й, за да й се обясни, че хората се изнервят”, заяви по телефона за тази сутрин Гани Куршумов – управител на фирмата организатор  на концерта.

Той допълни, че Мей е труден и педантичен човек и капризите й са "дошли до гуша” на организаторите. Куршумов подчерта, че хонорарът й е изплатен предварително.

В предаването на телевизията с мнение се включи и фенката Катя Стойкова, която е пътувала специално от Пловдив. "Как се слуша класическа музика, след като вече си изнервен”, попита тя. Беше категорична, че музикантката се е подиграла с пет хиляди души.