Cirque Du Soleil пристига с 300 души технически екип

Спектакълът на Cirque Du Soleil (Цирк Дьо Солей) разказва модерна приказка, използвайки 180 тона техника и технически екип от 300 души.

Известният цирк ще представи в България от 3 до 5 февруари най-новото си представление "Saltimbanco", съобщиха от "София Мюзик Ентърпрайсис". Вдъхновението на създателите на спектакъла е животът в мегаполиса и неговите жители.

Разказват се историите на различни колоритни жители на големия град. Чрез музика, светлини, сценография и извънземна акробатика, различните истории се обединяват във феерична приказка. Пътеводител в градската джунгла на "Saltimbanco" е La Belle - красива загадъчна и мистична, тя омайва и омагьосва, води към нови преживявания. Езикът й е универсален, а песента й отразява атмосферата на "Saltimbanco".

Неин помощник е Детето. "Създадохме този герой, защото детето живее във всеки от нас", отбелязва Гай Лалиберте - създател и режисьор на спектакъла. В своето пътешествие през различните истории La Belle и Детето не са сами, те са закриляни от Кавалерите. Появяват се и Бароковите герои - те са предизвикателни, бунтовни и експлозивни.

Сцената е дълга 34 метра и е широка 20 метра. Публиката ще има възможност да се наслади на акробатични номера с трапец и бънджи. Тези съоръжения са закрепени на 14 метра височина над сцената. Спектакълът в София може да бъде видян на 3 февруари от 20.00 ч., на 4 февруари от 16.00 ч. и 20.00 ч., на 5 февруари от 14.00 ч. и 18.00 часа.


 

Свързани новини

На цирк от днес до неделя

03.02.2012

Допълнителни билети за Цирк дьо Солей

31.01.2012

Забранено е снимането на Цирк дьо Солей

27.01.2012