Спайс Гърлс може би се събират за Олимпийските игри в Лондон

Новината, че певиците от Спайс Гърлс (Spice Girls) обмислят събиране за Олимпиадата в Лондон през 2012 г. се появи преди време и все още никой нито е потвърдил, нито е отрекъл евентуалното събитиe.

Вестник "Daily Mail" твърди, че всички с изключение на Виктория Бекъм, в миналото известна като Пош Спайс, са за идеята за концерт на Олимпиадата в Лондон.

Според Мел Си (Мелани Браун) това ще бъде блестящ начин за събиране на момичетата, но ако нещо ще се случва, то според нея всички пет "спайски" трябва да участват.

Таблоидът пише, че Виктория Бекъм има основателни причини да не иска да се качва обратно на сцената. Тя направи отлична кариера на дизайнер, а освен това трябва да се грижи за четирите си деца с футболиста Дейвид Бекъм. Докато Пош Спайс има различна от музиката кариера, то колежките й се отдадоха на семействата си или направиха епизодични изяви на сцената, като най-запомнящите се бяха на Гери Халиуел и Мелани Чизхол.

Спайс Гърлс записват дебютния си сингъл "Wannabe" през 1996. Песента се задържа на първо място на английските музикални класации седем седмици, което превръща групата в най-успешната момичешка формация за всички времена.

Петте момичета Мелани Браун, Ема Бънтън, Гери Халиуел, Виктория Бекъм и Мелани Чизхолм получават прякорите "Scary, Baby, Ginger, Posh and Sporty" и се превръщат в истински поп икони в края на 90-те години на миналия век. През 2000 година певиците се съсредоточават върху соло кариерите си, но никога не са съобщавали категорично, че Спайс Гърлс спира да съществува. Това дава всички основания да вярваме, че рано или късно момичетата отново ще се качат на сцената и ще върнат всички 30-годишни обратно в тийнейджърските им години.