България избира финалист за Евровизия

Тази вечер ще стане ясно кой ще ни представя на финала на конкурса за песен на Евровизия, който ще се проведе в Баку

Концертът ще започве в 20.30 в зала 1 на НДК. 12 са полуфиналистите, които ще се изправят един срещу друг в оспорван гласов двубой, победителят, от който ще замине за Азербайджан през месец май.

Най-оспорваната битка се очаква между певиците Десислава и Софи Маринова. Останалите изпълнители, които ще пеят на сцената са Група New 5, Ивайло Колев, Стелияна Христова, Симона Сиванио, Група Go Week, Цветелин Атанасов – Елвиса, Тодор Гаджалов, Светозар Христов, Рене Ранев и Вяра Панталеева.

Организаторите на финала обещават зрелищно 3D шоу. За целта при реализация на сценичното представяне на отделните участници ще се използва новата 3D mapping технология, която навлезе у нас едва наскоро. Над 100 предварително подготвени графики ще засияят върху мащабния декор. Балет "Дива" ще открие концертната вечер, а водещи на шоуто ще са Миленита, Александър Сано и Драго Драганов.

Телефоните за гласуване ще бъдат отворени веднага след приключването на последната 12-та конкурсна песен. За всяка песен ще може да се гласува от един телефон само с един SMS. Шоуто ще се предава пряко от 20.30 ч. по БНТ1 и БНТ Свят.

Свързани новини