Джон Бон Джоуви става на 50 години

Рокаджията Джон Бон Джоуви  (John Bon Jovi) навършва 50 години днес. Роденият през 1962 г. в Ню Джърси Джон Франсис Бон Джоуви Джуниър се превръна в една от иконите на рока заедно с групата си Бон Джоуви.

Джон има и успешни актьорските изяви във филми като "Предай нататък", "Новогодишната нощ" и др. Има и сериозна хуманитарна дейност. Във връзка с 50-годишния юбилей на музиканта сайтът WENN посочва десет любопитни факта за него, цитирани от БГНЕС.

- Джон Бон Джоуви е мажоритарен собственик на отбора от Американската футболна лига "Филаделфия Соул".
- Той получава почетна докторска степен по хуманитарни науки от университета Монмаут през 2001 г.
- Твърди, че е кръвен родственик на Франк Синатра.
- Бон Джоуви спечели "Златен Глобус" за песента "Blaze of Glory". Бил е номиниран и за Оскар.
- Рокаджията има четири деца на възраст от седем до 19 години.

Джон със съпругата си Доротея, с която се радват на голямо и задружно семейство вече 23 години

- През 2006 г. Бон Джоуви дарява 1 милион долара за строежа на домове в Луизиана, година след като ураганът Катрина опустоши щата.
- През декември 2010 г. Джон Бон Джоуви е определен за съветник в Белия дом по обществени проблеми от президента Барак Обама. Като член на съвета той наблюдава назначаването на лидери в организации с идеална цел, частни и филантропски организации. Той също така награждава и изтъква хората, допринесли значително за благоденствието на общините си.
- Певецът страда от чувствителни очи и не понася ярката слънчевата светлина и задимените помещения. Поради това често носи слънчеви очила. През пролетта той страда от алергии и сенна хрема.
- Бон Джоуви е въведен в Залата на славата в Ню Джърси през 2008 г. заради заслугите си в изкуството, шоубизнеса и филантропията.
- Любимият му филм е "Кръстникът".
 

Свързани новини