Status Quo за първи път на живо в България

Концерт на Status Quo ще се състои за първи път на живо в България на 18 октомври в зала 1 на НДК от 20 ч., съобщават от София Мюзик Ентърпрайсис.

Концертът на Status Quo ще бъде включен в XVII-то поредно издание на най-престижния музикален фестивал у нас Мюзик Джем 2012. Фестивалът и тази година продължава традицията да посреща големите имена в света на музиката и шоубизнеса.

Гости на фестивала през годините са били: Хърби Хенкок, Джон Лорд, Йелоу Джакетс, Лени Уайт, Мецофорте, Таня Мария, Завинул Синдикейт, Джин Маклафлин, Пако де Лусия, Били Кобъм и много други. Ветераните на Британската рок музика ще представят в София новия си албум "Quid Pro Quo" и най-големите си хитове.

Status Quo имат общо 64 хит сингъли във Великобритания – повече от всяка друга група. 22 от тях са достигали до Top 10. Хитовете им са много харесвани от публиката, благодарение на това имат дълъг живот и се задържат с месеци в музикалните класации. Общо всички хитове на групата са прекарали 415 седмици или повече от 7 и половина години в British Single Chart. Албумът им "Rockin all over the years" от 1990 г. има продадени над 7 млн. копия в световен мащаб. Той става тройно платинен албум и се задържа повече от 6 месеца в British Albums Chart, а цели 10 седмици е в Top Ten. Малко банди могат да се похвалят с 33 хит албума в British Albums Chart, като Quo. Единствената група, която ги надминава е Rolling Stones.

За 39 годишната си история групата е свирила на живо повече от 6000 пъти, пред публика от общо 25 милиона души.

През цялата си история групата не е прекъсвала традиционния цикъл на рок бандите – писане на песни, запис на албум, турне. Най-новия им албум излезе на пазара през май 2011 г. Quid Pro Quo, който ще имаме удоволствието да чуем и в София, получи изключително високи оценки от критиката, а BBC ги нарече "национална британска институция". Билетите за концерта на STATUS QUO ще бъдат на цени от 50 до 120 лева.