"Homeland" e големият победител на наградите за телевизия "Еми"

Драматичният сериал "Homeland" и комедията "Modern Family" станаха големите победители на 64-годишните награди за телевизия "Еми" (Emmy), които се раздадоха в Лос Анджелис.

В категорията за "Най-добра актриса" статуетката взе Клеър Дейнс за ролята си в "Homeland". Деймиън Люис от същия сериал беше избран за "Най-добър актьор".

Клеър Дейнс

Деймиън Люис

В категориите за поддържаща женска и мъжка роля победители станаха Маги Смит от британския ""Downton Abbey" и Аарон Пол от хитовия "Breaking Bad".

Аарън Пол

Режисьорът Тим Ван Патън беше обявен за "Най-добър режисьор" с "Boardwalk Empire", а статуетката за "Най-добър сценарист" грабнаха трима души от екипа на "Homeland".

Джулия Луис-Драйфус беше отличена с наградата "Най-добра комедийна актриса" в сериала "Veep". Джон Крайър спечели статуетката за "Най-добър комедиен актьор" в телевизионната комедия "Двама мъже и половина".

Джулия Луис-Драйфус

Джули Боуен взе наградата за "Най-добра поддържаща женска роля" в комедийния сериал ""Modern Family". Нейният колега Ерик Стоунстрийт взе статуетката за най-добра поддържаща мъжка роля в хитовата комедия. /АФП

София Вергара и Джули Боуен

Свързани новини

Ето кои са най-добрите сериали

20.09.2021

Dolly Parton в тройна колекция

18.03.2016

Раздадоха телевизионните награди "Еми"

22.11.2011

Раздадоха телевизионните награди "Еми"

19.09.2011