Риана и Ники Минаж с най-много номинации за American Music Awards 2012

Певицата Риана оглави списъка с кандидатите за Американски музикални награди (AMA), които ще бъдат връчени на 18 ноември в Лос Анджелис на церемонията, предавана на живо по телевизията. Звездата от Барбадос има най-много номинации и за европейските награди на Mtv.

24-годишната Риана е номинирана в общо 4 категории, сред които за най-престижната награда "Артист на годината", в която са поставени още Джъстин Бийбър, Кейти Пери, Maroon 5 и канадският рапър Drake. Тя е претендент за титлата "Най-добър соул/R&B изпълнител" и там ще се изправи срещу Nicki Minaj, която също е с 4 номинации. Шестият студиен албум на Риана "Talk That Talk" ще се състезава и в категорията "Най-добър албум".

С по три номинации за награди са Джъстин Бийбър, One Direction, Maroon 5, Drake и Usher.

От тази година AMA прибавят към списъка си и награда за електронна музика. Първият носител на статуетка ще бъде излъчен между David Guetta, Calvin Harris и Skrillex. За титлата "Най-добър нов артист" пък ще се борят J.Cole, fun., Gotye, Карли Рей Джепсън и One Direction.

Победителите в отделните категории ще бъдат избрани чрез онлайн гласуване, което стартира непосредствено след обявяването на номинациите. Вече бе оповестено, че Кристина Агилера ще бъде първият изпълнител на шоуто на 18 ноември.

Свързани новини