Dido се завръща с нов студиен албум в началото на март

След петгодишна пауза Dido, една от най-продаваните британски изпълнителки на всички времена, се завръща с новия си студиен проект, Girl Who Got Away, който ще излезе на 4 март 2013 от RCA  Records. 

За новия си студиен проект Dido отново работи с брат си Rollo Armstrong, продуцирал всичките й албуми до момента. Певицата е съавтор на всички песни като в създаването на Girl Who Got Away се включват и някои от най-утвърдените британски композитори и продуценти като Brian Eno, Sister Bliss, Jeff Bhasker, Rick Nowels и Greg Kurstin. Резултатът е стилен и интимен албум в една музикална смесица от соул, поп, електро, фолк, хип-хоп, амбиент и денс.
 
За едноименната песен от албума Dido споделя: "Една от любимите ми песни в албума, която до голяма степен обяснява живота ми през последните години. Оттеглих се от сцената, за да се отдам на най-щастливото приключение - да създам семейство и да стана майка. Сега направих албум, с който наистина се гордея и нямам търпение хората да го чуят”.
 
"Звукозаписният процес беше изключително приятен и забавен", продължава певицата. "Нямаше никакъв натиск и всичко беше естествено и лесно. С всеки друг албум, който съм записвала, е имало трудни дни, но с този това не се случи”. 
 
Първата песен от предстоящия проект, която изпълнителката пусна в интернет, е "Let Us Move On” с участието на Kendrick Lamar. Отзивите за песента бяха изключително положителни и критиката приветства завръщането на Dido на музикалната сцена. След този успех, певицата издаде и първия официален сингъл от албума, озаглавен "No Freedom”, скоро се очаква и премиерата на видеото. 
 
Girl Who Got Away - съдържание: 
1. “No Freedom” 
2. “Girl Who Got Away”
3. “Let Us Move On", feat. Kendrick Lamar
4. “Blackbird”
5. “End of Night” 
6. “Sitting On The Roof Of The World”
7. “Love To Blame”
8. “Go Dreaming”
9. “Happy New Year”
10. “Loveless Hearts”
11. “Day Before We Went To War” 
 
Deluxe издание допълнителни песни:
12. “Let Us Move On", feat. Kendrick Lamar
13. “All I See”, feat. Pete Miser
14. “Just Say Yes”
15. “Let’s Run Away” 
16. “Everything to Lose” 
17. “Lost” 
 
Албумът ще бъде издаден у нас от Вирджиния Рекърдс / Sony Music в деня на световната премиера - 4 март, на стандартна и делукс версии. 
 

Свързани новини

Нов клубен поп хит от звездата

23.05.2023

Dido се завръща с нов сингъл

15.11.2018

Dido: Greatest Hits излиза на 25.11

14.11.2013

Dido - "NYC"

25.10.2013

Дайдо се завърна на сцената

04.02.2013