Аdele е най-богатата млада изпълнителка в Обединеното кралство за 2013

Adele беше определена за най-богатият млад музикант на Обединеното кралство.
 
24-годишната изпълнителка оглави списъка на милионерите под 30 години за втора поредна година, с акумулиран приход от £30 милиона - 50% увеличение на £20-те милиона, които притежаваше през 2012. В немалка част това се дължи и на продажбите на музиката от поредния "James Bond" - "Skyfall" и, разбира се, албума й 21.
 
Cheryl Cole е на второ място с £14 милиона, а Leona Lewis и Katie Melua, които притежават по £12 милиона всяка - допълват челната петица. Веднага след тях, с £9 милиона, е Florence Welch, както и Jessie J и Charlotte Church, всяка от които е акумулирала по £8 милиона - с което се получава един от редките моменти, в които класация за богатство е доминирана в челните си позиции от жени.
 
Първите мъже в класацията са момчетата от английската бойбанда JLS singers Marvin Humes, Aston Merrygold, J.B. Gill и Oritse Williams, всеки от които има по £6 милиона, колкото има и James Morrison. Толкова е приходът и на всяко от момичетата в Girls Aloud, както и на Duffy, независимо че последният й албум, Endlessly, излезе през 2010.
 
За първи път в списъка влизат и момчетата от One Direction. След световния успех състоянието на Harry Styles, Niall Horan, Zayn Malik, Louis Tomlinson и Liam Payne е £25 милиона - т.е. по £5 милиона за всеки. В същото положение е добрият им приятел Ed Sheeran, както и Emeli Sande, която пя и на откриващата, и на закриващата церемония на Олимпийските игри в Лондон през 2012.
 
Младоците обаче ще трябва доста да се постараят, за да настигнат сънародниците си-ветерани. Paul McCartney и сам би могъл да оглави листата (както прави това от 1989 насам), но в комбинация със състоянието на съпругата му (и богата наследница) Nancy Shevell той е най-богатият музикант в Кралството, със състояние, което надхвърля 1 милиард долара.
 
На второ място е лорд Andrew Lloyd Webber с £620 милиона и вокалът на U2, Bono, с £520 милиона. Elton John (£240 милиона) и сумарните авоари на David и Victoria Beckham (£200 милиона), както и фронтменът на Rolling Stones Mick Jagger (£200 милиона) довършват Топ 5.
 
25-та класация на Sunday Times за най-богатите музиканти ще бъде публикувана официално на 21 април.

Свързани новини