Mark Knopfler ще представи част от последния си солов албум у нас

Един от най-великите музиканти пристига за втори път в България нa 29 април, в НДК, Зала 1, 20:00 ч. Концертът на Mark Knopfler е част от неговото европейско турне по повод издаването на най-новата му солова продукция Privateering, излязла на 3 септември 2012. Турнето започна през април и ще обхване 25 страни с 72 концерта.
 
Privateering е първият двоен албум на Mark Knopfler в 35-годишната му кариера. "Колкото повече остарявам, толкова повече искам да пиша” казва той. "Може би се паникьосвам, че времето тече, не съм сигурен. Наслаждавам се на този процес повече отвсякога, на писането, записването и изпълненията на живо, радвам се на всичко това. Почти се препъвам измежду всички тези песни.”
 
Записан в студиото на Mark (British Grove), Privateering е елегантна, изтънчена, емоционална колекция песни от висок клас, изсвирени от уникална група. Това са разкази на реални хора, живеещи труден живот в тежки времена. Лиричните мотиви в албума разказват цяла история. Privateering не е албум с конкретна концепция. Не е и цикъл от песни. Той просто е произведение на един от най-добрите и отличаващи се музикални таланти, правещ това, което умее най-добре. 
 
Групата от музиканти, която се насъбира около Knopfler от средата на 90-те, включва Guy Fletcher (клавирни инструменти), Richard Bennett (китара), Jim Cox (пиано), Glenn Worf (бас), Michael McGoldrick (флейта) и John McCusker (гъдулка). Към тях наскоро се присъединява Ian Thomas (барабани). Специални гости в албума са Paul Franklin, Phil Cunningham (акордеон) и Tim Obrien (мандолина). Ruth Moody се включва с вокали. "За мен беше много специален момент Ruth да се включи в звукозаписния процес. Тя е изпълнител на наистина високо ниво.” Частта с блуса оживя с Kim Wilson и неговата хармоника. "Едно от най-важните неща, свързани с блуса, за мен винаги е било арфата. Kim Wilson е страхотен човек и беше прекрасно да е част от екипа ми.”
 
20-те песни в албума съчетават фолклор, блус, кънтри и рок и отразяват творческото изобилие на артиста, чиито изключителни способности бяха за пореден път признати с Lifetime Achievement Award на тазгодишните награди Ivor Novellos. 
 
Все още има ограничени количества билети за шоуто, които могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на ticketpro.bg.

Свързани новини