Ennio Morricone за първи път на българска сцена

Композиторът Ennio Morricone, оставил значителна и трайна следа в световната филмова музика, идва в България за своя първи концерт в навечерието на Коледните празници на 10 декември в зала Арена Армеец.
 
Най-магичното изкуство – киното, навлиза в ХХ век динамично и завладява сърцата и умовете на хората. За миналия век остават занкови две имена – Charlie Chaplin и Ennio Morricone. И ако Chaplin е емблемата на образа в епохата на нямото кино, то революцията със звука на лентата прави именно музиката на този невероятен музикант, роден в люлката на Стара Европа.
 
Италианският композитор и диригент ще представи на българската публика световноизвестните си произведения, сред които неизменните музикални шедьоври към класическите спагети уестърни "За шепа долари” (1964), "Добрият, лошият и злият” (1966), както и легендарните "Имало едно време в Америка” (1984), "Недосегаемите” (1987) и незабравимият "Малена” (2001) с обаятелната Monica Bellucci.
 
Съученик на Sergio Leone и приятел с Bernardo Bertolucci, Morricone формира с тях дългогодишни и плодотворни сътрудничества. Композиторът започва да пише музика за филми през 1955, като и до ден днешен неговите ноти държат в напрежение зрителите на 570 филма. Роден в годината на връчването на първите награди Оскар, през 2007 феноменалният музикант получава престижната статуетка за цялостно творчество във филмовата музика. На тази 79-та церемония по връчването на наградите на Академията лично Clint Eastwood превежда речта на Morricone към присъстващите, като знак на уважение към съвместната им работа четири десетилетия подред.
 
Билетите са на цени от 50 до 200 лв. и се разпространяват в мрежата на Tixgate.

Свързани новини

Ennio Morricone: Албум с музикални тайни

07.10.2020

Теодосий Спасов заедно с Мориконе

07.11.2013

Сузана Ригачи идва с Енио Мориконе

09.10.2013

Classic FM Оркестърът свири с Morricone

09.07.2013