EXIT R:Evolution 2013 става шестдневен, добавя и нова сцена

EXIT обяви откриването на фестивала с едно от най-емблематичните имена на съвременната музика и според много хора - най-големият продуцент на всички времена. Сряда, 10 юли, Петроварадинска крепост -  Nile Rodgers и оригиналната му банда Chic.
 
Твърди се, че Nile Rodgers - продуцент, автор и китарист - е отговорен за успеха, синглите и албумите на големи артисти като David Bowie и Duran Duran; за създаването на Madonna, както и че е бил търсен за съвместна работа от Mick Jagger и Michael Jackson. Той е човекът, който доказва модерната си визия, създавайки диско химни, както и модерни хитове, като “Get Lucky” и “Lose Yourself to Dance” на  Daft Punk, също така работи с Chase & Status, Avicii и Felix da Housecat. Други имена, включени в дългия му списък с колаборации, са Sister Sladge, Eric Clepton, Robert Plant, Diana Ross, B-52s, INXS и много други!
 
Групата на Nile, Chic, е една от най-забележителните поп и диско сензации на всички времена. Техните хитове са използвани десетки пъти за кавъри - “Good Times”, “Dance, Dance, Dance”, “Everybody Dance”, както и “I Want Your Love” и “Le Freak”. Точно те полагат основите на модерната денс музика.
 
Увертюра към събитието ще бъдат невероятните гласове на членовете на хора Viva Vox – хор, който изпълнява най-забележителните поп-рок песни изцяло акапелно, без музикални инструменти, само с бийтбокс. Членовете на хора постоянно експериментират с различни музикални жанрове и преминават границите на възможното, когато става дума за човешки глас.
 
За радост на EXIT публиката, от всички фестивали, които бяха насрочени за месец юли, EXIT е единственият, който има възможността да разшири програмата си в дни извън първоначално обявените. Така получава и един от най-добрите подаръци за рождения си ден – Cee Lo Green. Ексклузивното парти със специален гост Cee Lo Green по случай рождения ден на фестивала ще се състои на 28 юни на най-големия открит дансинг в Европа - Dance Arena-та на EXIT, Петроварадинска крепост, Нови Сад,удължавайки фестивала с още един - шести - ден.
 
Наред със Cee Lo Green, чието участие ще е дебютно за Сърбия, програмата ще бъде довършена от Zemlja Gruva, Beatshakers и бележити DJ-и, които ще се погрижат посетителите да преживеят незабравима нощ и красив изгрев на Dance Arena-та. 
 
EXIT се сдоби и с чисто нова сцена - Riffs & Beats! Тя ще предложи програма, в която всички хора с афинитет към разчупените бийтове и китарни рифове ще могат да открият себе си. Жанровете, които включват добър китарен саунд, ще се поместят в корпуса на новата сцена. Изпълнителите, които ще се качат на Riffs & Beats са Moonspell, Cockney Rejects, Lollobrigida, Bjesovi, DLM, Brkovi, Piknik, Pero Defformero, Kill Kenny, Hex, Vox Populi, Hype, E-Play, The Way Of Purity, Bombarder, Kolaps, Iskaz, Feud, Čovek Bez Sluha, както и бандите, които са избрани от конкурса Play @ Exit: Against The Odds, Infernal Tenebra, Punished, Bomber, Deeper Down, Enjoy Sarma, Dark Sky, Tetrapank. Програмата ще завърши със специалното участие на Vilindar Tribal Bellydance.

Свързани новини

Още големи имена на фестивала

13.02.2023

EXIT празнува 22-ри рожден ден

30.06.2022

EXIT Festival с финален състав

24.06.2022

Иги Азалия и Masked Wolf на EXIT 2022

16.06.2022

Остават броени часове до Sunland by Exit

29.07.2021