Заплашиха Ke$ha със затвор, ако изнесе концерт

Ke$ha получи официална забрана да изнесе концерт в Малайзия този уикенд, след като властите обявиха, че изпълнителката е "твърде рискова" за феновете на консервативната мюсюлманска държава. Концертът й на стадиона в Куала Лумпур беше отменен в последната минута, защото властите били убедени, че представянето й ще "нарани културните и религиозни убеждения" на мюсюлманската нация.
 
Ke$ha използва Twitter, за да обясни, че ако е опитала да се противопостави, я е грозял затвор: "Искам да е ясно. НЕ СЪМ отменяла шоуто. Не ми позволиха да изляза на сцената. И когато им казах, че ще изляза въпреки всичко, ми казаха, че ще ме вкарат в затвора". По-късно Ke$ha добави: "Вчера беше тежък ден за мен.... Не искам нищо друго, освен да споделя музиката и живота си с вас."
 
Промоутърите от Livescape Asia разкриха, че Ke$ha все пак е склонила да "нагоди" текстовете и сценичните си тоалети така, че да не са в такъв голям разрез с малайските строги регулации. В изявление от фирмата обясняват: "От Livescape бихме искали да благодарим и да поздравим Ke$ha и нейния екип за това, че работиха в тясно сътрудничество с нас и се съгласиха да модифицират шоуто, за да пасне на малайската култура и чувствителност."
 
Това не е първият път, в който знаменитости имат проблеми с чувствителността на Малайзия - Rihanna и Fergie от Black Eyed Peas също бяха получили нареждания да се "покрият" и да премахнат сексапила от изпълненията си, а Beyonce отмени шоута там през 2007 и 2009, след като беше заплашена от консервативни мюсюлмански групи.

Свързани новини

Kesha пусна сингъла "Tonight"

29.01.2020

Kesha се завръща с "Body Talks"

03.09.2018

Kesha е била обект на сексуален тормоз

17.10.2014