Stevie Wonder ще издаде два албума догодина

Stevie Wonder прекрати осемгодишната музикална суша, обявявайки, че през 2014 ще издаде не един, а цели два нови албума с оригинална музика, информира бгнес.
 
63-годишният фънк и соул певец заяви, че събитията в живота му в последно време като развода му с Kai Millard Morris са го вдъхновили да се върне в студиото. Освен това Wonder съобщи, че черпи вдъхновение от хип-хоп музиката.
 
"Слушам много рап и се вдъхновявам да го използвам по друг начин, за да разпространя посланието", заяви Stevie в скорошно интервю. Първите му албуми след A Time To Love (2005) ще се наричат When The World Began, продуциран от David Foster, и Ten Billion Hearts. Foster, който е продуцент на успешни музиканти като Michael Bublé, Christina Aguilera и Beyoncé, ще продуцира нови версии на някои от най-големите хитове на Stevie с акомпанимент на симфоничен оркестър.
 
Wonder обаче не се задоволява само с тези два албума. Той вече гледа и отвъд When The World Began и планира да издаде диск с дълбоко лична цел. Третият предстоящ албум ще бъде посветен на неговата покойна майка Lula, която почина през 2006, и ще бъде повлиян от госпъла. 

Свързани новини

Daft Punk и Stevie Wonder на обща сцена

07.01.2014