Интервю с Tupac стана анимационен филм (видео)

Аудиозапис на интервю с легендарния рапър Tupac Shakur от 1994 бе превърнат в анимационен филм, пише бгнес.
 
В интервюто с Benjamin Svetkey Tupac говори за смъртта, успеха, популярността, творчеството, отношението към правителството и религията. На въпроса как се вижда след 10-15 години, рапърът отговаря така: "В най-добрия случай - на гробището. Не, не там. Предпочитам да ме кремират. Иначе бих предпочел да се видя мултимилионер".
 
Tupac казва още, че ако се бил родил бял, щял да бъде новият John Wayne /холивудска звезда, снимала се предимно в уестърни/. "Успял съм всичко да си извоювам сам. От бедняк станах богат. Сега целувам Джанет Джаксън. Правя филми. Чувствам себе си като трагически герой на Шекспир". Певецът коментира как приятелите му от преди известността са загубили вяра в него, но вярват в машината, в която се е превърнал - и нямат проблем да я "доят" и използват. "Всички ме използват", горчиво добавя той. "Абсолютно всички. Нямам приятели, няма къда да отида, за да си почина, не мога дори да спя".
 
В интервюто коментират и инициативата на Dan Quayle да забрани албумите му да се продават по магазините: "Уважението ми не е към Dan Quayle. А към правителството. Да знаеш, че вицепрезидентът на страната ти мрази творчеството ти и иска да те унищожи... това ме съсипваше."
 
 
Автор на анимацията с Tupac е David Gerlach, бивш продуцент на тв шоуто "Добро утро Америка". Tupac така и не дочаква да види какво ще стане след 10-15 г. Рапърът е убит само две години след взимането на интервюто, през 1996 в Лас Вегас, когато е едва на 26.

Свързани новини