Steven Seagal идва за концерт в Борисовата градина през юни

Американският филмов актьор, продуцент, режисьор, майстор по бойни изкуства, музикант и заместник шериф Steven Seagal пристига в София през юни със своята STEVEN SEAGAL BLUES BAND за концерт в Борисовата градина, пише бгнес. Може би някои от вас ще се изненадат, но Seagal наистина притежава неизчерпаем запас от енергия – и ще демонстрира способностите си на живо пред българската публика, съобщават от София Филм Фест.
 
 
Като филмова звезда той дебютира през 1988 с главна роля в "Над закона", а успеха и световната популярност го застигат след участието в "Под обсада" 1 и 2. Паралелно с актьорските ангажименти и практикуване на айкидо, Seagal свири на китара и пише песни, които са включени в много от филмите му. 
 
Steven Seagal хваща китара за първи път на 12 години и от тогава не е спирал да свири блус. Любовта му към този жанр го събира на една сцена с едни от най- легендарните блусари в света като BB King, Bo Diddley и John Lee Hooker и др. От тях той черпи вдъхновение, като се учи и усъвършенства стила си. През 2005 дебютира с албума Songs from the Crystal Cave, който е микс от поп-рок, кънтри и блус, включва и дует със Стиви Уондър. Албумът става бестселър на европейския пазар.
 
Seagal е почитател на блуса в чистата му форма, затова остава верен на корените му. Това е осезаемо във втория му албум, озаглавен Mojo Priest (2007), който промотира на турне заедно с групата си "Thunderbox" в САЩ и Европа. Критиката определя Mojo Priest като един от най-добрите блус албуми за годината. Seagal е талантлив китарист, стилът му съчетава класически и модерен блус и притежава идентичност, характерна единствено за Seagal. 
 
През юни и юли тази година Seagal и неговия Блус Бенд са отново на 30 дневно турне в Европа, като в програмата на концертите е включена и датата за България. Концертът ще е на 25 юни в Борисова градина от 21:00 часа. Цената на билета е 50 лв., а за двама – 80 лв. Първите 200 билета са на промо-цена от 35 лв. В деня на концерта цената на билета е 60 лв.  Билети могат да бъдат намерени в Билетен център НДК, както и онлайн, а също и в мрежата на Тикет Про и Тикет Портал.

Свързани новини