"Етно зона” е новият проект на група Булгара и Club Studio 5

Хората в нашия екип са мултиталантливи и нашият безценен колега, тонрежисьорът Чавдар Асенов, е един от примерите за това. На него дължим модерните аудио елементи в програмата на FM+, Fresh! и Star FM: програмни прома и рекламни клипове. Сега е моментът да чуете и видите Чавдар на живо, на сцената на Студо 5, защото освен незаменима част от екипа ни, той е и басист на Булгара.
 
В сърцето на проекта "Етно зона” са музикантите от група Булгара, които всяка неделя ще канят в Club Studio 5 различни гости и творци от целия спектър на съвременната фолк и етно музика. Това ще бъде както платформа за изява на много артисти, така и възможност да се популяризира българския фолклор, който е най-голямата ценност на България.
 
Идеята на проекта е всяка неделя да се включват различни по стил музиканти, певци, танцьори, актьори, които на основата на българския и световен фолклор да музицират и импровизират заедно с групата. По съвременен и интересен за публиката начин, разбираем и за най-младите, ще бъдат представяни различни музикални стилове, народни инструменти, обичаи, емблематични песни и други. Като за това ще бъдат използвани всички възможности на импровизацията, джем сешъна, както и участие на публиката.
 
Първото издание на "Етно зона” бе на 15 март, с гости: Гергана Димитрова, Евелина Христова - певици от хор "Мистерията на българските гласове” и "Ева квартет”. Радослав Славчев - бас китара, Петър Миланов - тамбулир, китара, тамбура, Калоян Павлов - тъпан, Танцьори от танцова формация "Българани”.
 
"Кърпата е хвърлена!”- вече има място в София, където всяка неделя от 21:00 часа ще може да се потопим и забавляваме в прекрасния свят на етно музиката и стойностния фолклор - "Етно зона”.
 
За групата: Булгара е група, която от 2002 радва меломанската си публика с невероятните си концертни, фестивални и клубни участия, където предсатвя авторския си репертоар по един уникален начин смесвайки  дръм енд бейс, фънк и броукън бийтс с хармоничната красота на българския фолклор. Преплитайки джънгъл, рок и джаз с фолклорни инструменти, Булгара е от малкото български формации, чийто стил се доближава до понятието уърлд фюжън. 

Свързани новини

Уникалните Булгара с нов клип

28.02.2017

"Булгара” на Балкански фестивал "Бохеми”

18.05.2015