Етно проектът на Нина Николина и Калин Вельов с концерт в Лондон

Най-новият музикален проект на Нина Николина и Калин Вельов - Пендара, в който участва и народната певица Екатерина Ангелова, изнесе първия си концерт в Лондон. 
 
Изпълненията на "Излел е Дельо хайдутин“, "Вечеряй Радо“, "Ерген Деда“, "Чичовите Конье“ бяха дълго аплодирани от публиката. Музикантите представиха част от новия си репертоар в препълнената зала на Българското посолство по време на Първата официална среща на български лекари, практикуваши във Великобритания и английски студенти, учещи медицина в България. Събитието беше по инициатива на Медицинските университети в София и Пловдив. Патрон на срещата бе Негово Превъзходителство посланиик Константин Димитров. Пендара Етно Проджект бяха избрани за официален музикален домакин на събитието. 
 
"В тяхната музика се оглежда традиция и съвременност. Начинът, по който музикантите бяха посрещнати и изпратени от публиката, показа, че е важно как успяваш да интерпретираш българския фолклор. Талантът на Нина Николина, Калин Вельов и Екатерина Ангелова няма граници. Съвсем скоро ще ги поканим за концерт и в други европейски столици, където съм убеден, че артисти с техния талант ще вдигнат публиката на крака така, както успяха да сторят това в Лондон“, казаха организаторите. 
 
 
В събитието участваха ректорът на Медицинския универистет в София академик Митев и зам. Ректорът на Пловдивския медицински университет проф. Куклева, дипломати, учени, лекари, студенти и техните семейства.

Свързани новини