Почина създателят на Motorhead

На 70-годишна възраст почина основателят на британската рокбанда Motorhead Леми Килмистър, след кратка битка с агресивна форма на рак.

Новината съобщи групата във фейсбук страницата си. Роклегендата откри, че страда от рак на 26 декември, само два дни, след като навърши 70 години.

Леми Килмистър основава Motorhead през 75-та година и е единственият постоянен член на бандата. В историята си групата има 22 студийни албума. Леми завинаги ще остане в паметта ни със своя див и необзудан стил и начин на живот, както и с емблематичната си стойка по време на концерти - пеейки с високо вдигната глава и поглед вперен нагоре.

Самият Килмистър не обича прикачането на етикети към музикалния стил на групата и го определя най-общо като рокендрол. Motorhead са поставени на 26-та позиция в листата на VH1 "100 най-велики артисти в хард рока". Групата е удостоена с "Грами" за най-добро метъл изпълнение. Сред най-известните албуми са "Aftershock", "Overkill", "Bad Magic", "Ace of Spades", "Bastards", "Iron Fist".

След 40-годишна кариера тази година през лятото те издадоха своя 22-ри студиен албум, озаглавен "Bad Magic". 

Свързани новини