Албена Денкова в Празник на ледените спортове за малки и големи

На 27.03.16г. от 14 ч. в зала Арена Армеец ще бъде организиран "Празник на ледените спортове за малки и големи” с вход свободен. 
 
Студенти от НСА ще направят демонстрации по фигурно пързаляне, хокей на лед, шортрек, кърлинг и шейни на лед. В празника ще вземат участие и деца от клуб "Денкова - Стависки”. Школата е основана през 2003 след първия категоричен пробив на Албена Денкова и Максим Стависки на световния лед - за първи път в историята на този спорт танцова двойка от България печели сребърни медали от Европейско първенство и бронз от Световно първенство. Този успех става причината за създаването на клуб по фигурно пързаляне, носещ техните имена. Председател на клуба е двукратната световна шампионка в танците на лед за 2006 и 2007 е Албена Денкова.
 
Албена Денкова и Максим Стависки са най-успешните български фигуристи в историята на зимните спортове в България. Биографията им като двойка е изключително интересна, изпълнена с много препятствия и битки на леда. Най-големият им успех са двете поредни световни титли -  в Калгари, Канада през 2006 и в Токио, Япония през 2007. 11 пъти шампиони на България, през спортната си кариера Албена и Максим печелят огромно количество отличия – над 100 призови медала от международни състезания, над 15 медала и шампиони на всеки един турнир от престижната серия Гранд При, трикратни медалисти от Европейски първенства, четирикратни медалисти от Световни първенства, участници в три Олимпиади, многократни носители на отличието спортист на месеца, Спортисти на годината на България за 2006 и многократни номинации в призовата десетка България за най-добър спортист на годината, над 5 пъти отличени с Икар в различни категории и много други. 
 
Постиженията в спорта превръщат Денкова и Стависки в безспорни любимци на публиката и поставят България на картата на световния кънки спорт наред с нации като Русия, Франция, Канада – непобедими лидери до този момент. А сега Албена Денкова е своебразен домакин на "Парада на шампионите” на Иля Авербух, който ще се проведе на 28.03.16г. в зала Арена Армеец.

Свързани новини

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Страхотен "Празник на детските усмивки"!

02.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

24.05.2023