Chaka Khan се бори с пристрастяване към болкоуспокояващи

Легендарната певица Chaka Khan призна, че е потърсила медицинска помощ заради пристрастяване към болкоуспокояващи, пише bgnes.com. 
 
"Chaka се бори със зависимост към предписани болкоуспокояващи и доброволно влезе в програма, за да оздравее", се посочва в официалното изявление. Именно пристрастеността към болкоуспокояващи стана причина за внезапната смърт на Prince, който почина на 21 април тази година. В съобщението се посочва също, че певицата отлага всички свои участия до август, въпреки че ще продължи да записва музика. 
 
Според сестрата на Chaka Khan - Yvonne Stevens, която е музикант с артистичния псевдоним Taka Boom, двете заедно са се подложили на лечението, като вече са преминали през основните 28 дни от програмата. "Заради всички наши братя, които загубиха битката с предписаните лекарства, ние взехме решението, че това няма да е нашата съдба", написа Stevens на своята страница във Фейсбук. Chaka Khan е родом от Чикаго и става известна през 70-те години с участието си във фънк бандата Rufus. 
 
 
Тя прави успешна солова кариера през 80-те, спечелвайки слава с кавъра на песента на Prince "I Feel for You". В миналото тя е имала проблеми със зависимостта си към наркотици и алкохол, но от години води здравословен начин на живот и също като покойния музикант е вегетарианка.

Свързани новини