Клуб JOY Station става част от турнето на Steve Gadd Band тази есен

На 21 септември 2016 столичния клуб JOY Station в Студентски град ще стане домакин и част от Европейското турне на един от най-влиятелните барабанисти Steve Gadd и неговата банда от знакови имена - Michael Landau, Jimmy Johnson, Kevin Hays и Walt Fowler. Билетите са вече в продажба в мрежите на Тикетпро, Ивентим, Фантастико и на място в JOY Station.
 
 
Майсторът на барабаните Steve Gadd е сред най-уважаваните музиканти в света. Той е пример за подражание, вдъхновение и възхищение на поколения хора, интересуващи се от музика. Изключително прецизен и фокусиран в търсенето и възпроизвеждането на перфектния тон. Наричат го дори "Аномалия". Той умело преминава през различните стилове и жанрове, като трупа все повече "цвят" в своята палитра от звуци и умения.
 
Резултатите от таланта, размаха, разпознаваемия стил и неповторим звук са стотиците вълнуващи и перфектно изпълнени ритмически произведения, останали във времето и записани в историята на музиката. Свирил е заедно с величия като Simon & Garfunke, Eric Clapton, B.B. King, Jimmie Vaughan, Kate Bush, James Tylor.
 
Колкото и невероятно да звучи, но докато работи по създаването на класически поп "груув" и звучене за артисти и произведения като "50 Ways to Leave Your Lover" (Paul Simon), "Chuck E.’s In Love" (Rickie Lee Jones), "The Hustle" (Van McCoy), "Guilty" (Barbra Streisand & Barry Gibb) и "Just the Two of Us" (Grover Washington Jr. и Bill Withers), той едновременно записва знакови джаз-рок шедьоври като адаптацията на Mussorgsky - "Night On Bald Mountain", "Aja" на Steely Dan, "Night Flight" на The Brecker Brothers (първата записана композиция на покойния Michael Brecker), "Spain" на Al Jarreau и "Nite Sprite" на Chick Corea. След като се включва със своя неповторим акустичен джаз в няколко знаменити негови произведения (като "The Mad Hatter"," My Spanish Heart", "Friends" и "Three Quartets"), Chick Corea  го обявява за Майстора на Креативния Груув ("The Master of Creative Grooves").
 
Няма друг барабанист в света, който да е оказал такова влияние, както в джаза, така и в съвремената музика като Steve Gadd. Елате в JOY Station на 21 септември, за да се убедите и вие!

Свързани новини

Global Music Report - резултатите

22.03.2024

В очакване на звездно бебе

12.03.2024

Бой банда от 80-те години се завръща

11.03.2024

"Музикалните навици на българите"

26.02.2024

Победителите на фестивала в Сан Ремо

15.02.2024