Музикалният спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“ с премиера на сцената на НДК

На 20 декември 2016 г. зала 1 на НДК ще посрещне зрителите на премиерното представяне на музикалния спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“.

Спектакълът ще изправи своята публика пред тъгата и любовта, радостите и житейските изпитания на един артист, превърнал се в музикална икона за поколения българи. Зрителите ще имат привилегията да чуят за първи път в изпълнение на симфоничен оркестър някои от емблематичните песни на Емил Димитров.

В ролята на Емил Димитров ще видим актьора Даниел Цочев, който изпълнява на живо, заедно с Оркестър Симфониета София и бенд формация, включените в спектакъла 16 песни, сред които са: „Моя страна, моя България”, „Ако си дал“, „Писмо до мама”, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Арлекино“, „Без грим“, „Върни ми времето“ и др.

Партнира му актрисата Антония Малинова, която работи в Париж и се завръща на българска сцена специално за тази роля.

Автор на текста на спектакъла е Нели Бенова от продуцентския екип на OXYMORON FACTORY. Сценичната постановка на спектакъла е дело на Снежина Петрова. Сценография и костюми – Свила Величкова. Христо Павлов е диригент на музикалния състав – Оркестър Симфониета София и бенд.

Продуцент на музикалния спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“е OXYMORON FACTORY.

ЕДНА ИСТОРИЯ ЗА ПОСЛЕДНАТА МЕЧТА НА ЕМИЛ ДИМИТРОВ

Преплетен с незабравимите песни на Емил Димитров, спектакълът движи нишката на една пленителна история за последното желание на големия артист.

Сценичната история ни среща с твореца в залеза на неговия живот. Последната му мечта– да се срещне отново със своята публика! „Всяка мечта заслужава живот…“ – му казва Тя, вторият герой в спектакъла, и предлага на Емил да му помогне да сбъдне мечтата си, поставяйки условия за това.

Така започва тяхното пътуване към Нея- публиката, в което виждаме емблематични епизоди от живота на Емил Димитров. Живот, изпълнен със „смях и болка, радости и тъга, изпитания и победи“. Живот, в който всичко е музика.

Новини за премиерата можете да намеритена официалната Фейсбук страница на музикалния спектакъл/ @EmilDimitrov.NaNeya

Билети за музикалния спектакъл могатда бъдат закупени откасите наНДК и партньорската мрежа на Eventim.

За актьорския СЪСТАВ:

Не за първи път Даниел Цочев ще има професионалната чест да представи пред публика образа на знаменит българин. Даниел е третият български актьор, изпълнявал ролята на Апостола („Тайната вечеря на Дякона Левски“). Десетки са ролите, изпълнени от актьора на театралните сцени на „Сълза и смях“ и театър „Възраждане“. Гласът му озвучава стотици роли на герои от игрални филми и сериали. За озвучаването на д-р Хаус в едноименния сериал актьорът е отличен с наградата Икар Златен глас. Даниел превръща любовта и преклонението си пред творчеството на своя съгражданин Емил Димитров в професионален проект преди две години, когато се ражда идеята за музикалния спектакъл. Следва период на усърдна работа в развитието на идеята и подготовка на паметните песни от репертоара на певеца.  

Актрисата Антония Малинова от близо 20 години живее, занимава се с театрални и филмови проекти като актьор и режисьор във Франция. Тяе първата българска актриса, която излиза на сцената на парижкия театър "Комеди франсез". Работила е с някои от най-популярните френски режисьори в театъра и киното. Заедно с това, актрисата преподава актьорско майсторство в престижното театрално училище "Флоран" в Париж.

Даниел и Антония са участвали съвместно в друг музикален сценичен проект - „Магически гласове“ (1990 - 1992 г.), с който представят музикалното културно наследство на България зад граница. През 2016 г отново музикален проект ги събира на една сцена.

Свързани новини

Global Music Report - резултатите

22.03.2024

В очакване на звездно бебе

12.03.2024

Бой банда от 80-те години се завръща

11.03.2024

"Музикалните навици на българите"

26.02.2024

Победителите на фестивала в Сан Ремо

15.02.2024