„Има олд уейв, има ню уейв, има и David Bowie.”

„Има олд уейв, има ню уейв, има и David Bowie.”

Третият бокс сет на David Bowie “A New Career In A New Town (1977 – 1982)” ще излезе на 29 септември

Parlophone Recordsс гордост споделят, че ще издадат “A New Career In A New Town (1977 – 1982)”– третия бокс сет на David Bowieот серията колекции, посветена на кариерата му от 1969 година.

“A New Career In A New Town (1977 – 1982)”следва успешните, отличени с редица награди “Five Years (1969 – 1973)” и “Who Can I Be Now (1974 – 1976)”, и ще излезе на 29 септември. Колекцията съдържа нов ремикс на албума “Lodger”от 1979, дело на дългогодишния продуцент на Bowie Tony Visconti.

Бокс сетът - 11 диска/ 13 плочи/ специален мастеринг за iTunes/ стандартен дигитален формат– включва всичко от творчеството на David Bowie, официално издадено от 1977 до 1982 година. В него влиза така наречената “Berlin Trilogy”от албуми, за които Bowieработи сTony Viscontiи Brian Eno, както и ЕР-то “BAAL”, достъпно за пръв път в пълния си вариант на CD, и за финал – “Scary Monsters (And Super Creeps)”.

Колекцията носи името на песен от първия албум от “Berlin Trilogy”- “Low”, и включва “Low”, “Heroes”, “Stage”(original and 2017 versions), като предишният ще бъде на жълт винил, на какъвто е издадена лимитираната версия в Обединеното кралство, а последният ще съдържа две неиздавани досега песни. Други албуми, влизащи в бокс сета, са “Lodger”, “Lodger” (Tony Visconti Mix), “Scary Monsters (And Super Creeps)”, “Re:Call 3”(включващ съвременни версии на синглите, сингли, които не влизат в оригиналния албум, Б-страни и песни, използвани в саундтраци)иEP-то “Heroes” – компилация, създадена специално за този сет, празнуваща 40-годишнината на песента, и съдържаща немска и френска албумна и сингъл версия на песента за пръв път на едно място.

Ексклузивен във всеки един бокс сет е “Lodger” (Tony Visconti Mix). Ремиксирането започва с одобрението на David Bowie преди смъртта му през януари миналата година. Tony Viscontiвзима оригиналните записи от Human Studios и ремиксира албума, използвайки модерна технология, за да подчертае красивите нюанси на албума. Любима на Bowie, версията на албума включва и малко променена обложка, съдържаща невиждани досега кадри от оригиналната фотосесия от архива на известния фотограф Duffy, с помощта на сина му Chris.

Ексклузивен във всеки един бокс сет е и “Re:Call 3”, нова компилация, включваща съвременни версии на синглите, сингли, които не влизат в оригиналния албум, Б-страни и песни, използвани в саундтраци. Обложката е снимка, дело на Christian Simonpietriи направена в Берлин по време на звукозаписните сесии за “Heroes”през 1977. ЕР-то “Baal”прави дебюта си на CD, а Beauty And The Beast(extended version) и Breaking Glass(Australian single version) ще са достъпни за пръв път на CD и дигитално.

Beauty And The Beast(extended version) вече е достъпна за дигитално сваляне, преди издаването на бокс сета. Тази версия на песента от “Heroes”излиза за пръв път на CD и дигитално, като досега е била достъпна на рядка 12” плоча в Щатите и лимитиран 12” винил в Испания.

Към физическото копие на бокс сета има и книжка (128 страници към CD версията и 84 към LP), в която са представени редки и невиждани досега фотографии, дело на Anton Corbijn, Helmut Newton, Andrew Kent, Steve Schapiro, Duffy и много други, както и исторически ревюта, публикувани в пресата, и технически записки към албумите от продуцента Tony Visconti.

CD бокс сетът ще се състои от точно възпроизведени мини версии на плочите на оригиналните албуми, и ще бъдат златни, за да се отличават от обикновените сребристи дискове. LP колекцията ще съдържа същото като CD версията си и е пресована на качествен 180-грамов винил.

“A New Career In A New Town (1977 – 1982)”ще бъде достъпен и като висококачествен дигитален запис (192kHZ/24bit и 96kHZ/24bit). Съдържанието ще бъде малко по-различно, заради наличните резолюции на оригиналните материали.

 “A New Career In A New Town (1977 – 1982)”ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Свързани новини

Дейвид Боуи е най-продаваният на винил

17.01.2022

Нов албум на Дейвид Боуи излиза утре

25.11.2021

David Bowie - “No Plan”

10.01.2017

David Bowie е можем да бъде Gandalf

22.12.2016

Издават David Bowie “WHO CAN I BE NOW?"

04.08.2016