Burgas Jam Guitar Fest показва най-добрите китаристи у нас в ново амплоа

Първото издание на Burgas Jam Guitar Fest ще е на 3 септември, 19.00 часа, в пространството до Морска гара - Бургас. Това е един уникален музикален експеримент, който ще се случи за първи път у нас. Целта е в името на музиката и публиката, на една сцена да бъдат събрани възможно най-много от елитните български китаристи.
 
Те ще получат свободата да свирят това, което обичат, да излязат от ролята на членове на група, в която хората са свикнали да ги виждат, да разкрият своя пълен потенциал на майстори на китарата, вложили години от живота си в овладяване на този въздействащ инструмент.
 
Всеки от участниците ще има своето време на сцената за солова изява. Всеки от тях ще изсвири любимо парче на китарист, пред когото се прекланя. На сцената ще има бенд от феноменални музиканти с два комплекта барабани, перкусии, клавишни, брас и др. Кулминацията на шоуто ще настъпи, когато всички китаристи изсвирят заедно едно парче. Кое е то - това е тайна, която ще се разкрие само пред публиката на фестивала.
 
На Burgas Jam ще чуем електрически, акустични китари, комбинирани с интересни и любими гласове. Виртуозни и популярни китаристи отварят ветрилото на всички жанрове, за които този инструмент е основополагащ. Рок, блус, поп, алтърнатив - всичко това ще чуем на Burgas Jam. Сред вече потвърдилите участие емблематични китаристи са Цветан Недялков от "Ку-Ку бенд", Пепи Главанов от "Акага", Ангел Дюлгеров, който записва с Лили Иванова и Любо Киров и Дарин Василев, работил с Джон Лорд от "Дийп Пърпъл" и група "ТЕ".
 
Ако имате вкъщи китара и умеете да свирите на нея малко или много, метнете я на гръб и идвайте на Burgas Jam. Всеки, който пристигне с китарата си, няма нужда от билет - ще бъде пуснат безплатно. Организаторите (не особено тайно) се надяват хората, които дойдат с китара вместо билет, да се вдъхновят от атмосферата и да се присъединят импровизирано и unplugged от местата си сред публиката в масовото свирене на финалното парче.
 
Билетите са вече в продажба. Цената е само 10 лева. Търсете ги в Евентим.бг и на Лятна каса - Часовника в центъра на град Бургас.
 

Свързани новини


Коментари