Премиерата на мюзикъла "Евита" у нас се пренасрочва

Отлага се първото представяне на бродуейския мюзикъл "Евита" в България, съобщава MySound.bg.
 
Продукцията на сър Андрю Лойд Уебър, чиято премиера на родна сцена бе обявена в зала 1 на НДК на 21 февруари, се налага да бъде променена. Причината е логистична: удължен период на световното турне на мюзикъла в Близкия Изток през февруари поставя под въпрос навременното транспортиране на камионите с мащабния реквизит до страната ни и съответно, изграждането на сценография и декори, готови да посрещнат публиката на 21 февруари.
 
В момента се договарят нови дати за 2019-та, които ще бъдат оповестени веднага щом бъдат фиксирани. Оганизаторите поднасят своите извинения за причиненото неудобство на почитателите на спектакъла и най-вече на феновете, вече сдобили се с билети. Всички те могат да върнат своите пропуски и да получат обратно парите си на касите от мрежата на Eventim, от които са ги закупили.
 
Спектакълът "Евита" се играе над 40 години на Уест Енд, Лондон, и Бродуей, САЩ, и е преведен на над 14 езика. С това творбата се нарежда сред най-играните и най-обичаните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър в световен мащаб, заедно с "Исус Христос Суперзвезда", "Фантомът на операта" и "Котки". Прословутата сага за котките от задния двор бе посрещната с фантастичен интерес при първото си представяне в България - над 22 000 души се докоснаха до класическия шедьовър.

Свързани новини