Горан Брегович сред най-добрите музиканти в бестселър на Ню Йорк Таймс

Горан Брегович бе отличен сред най-добрите музиканти в бестселъра на Ню Йорк Таймс “101 музиканти, които трябва да чуеш преди да умреш”. Образът на балканската легенда дори заема централно място на корицата на суперуспешната графична книга, чийто автор е испанският илюстратор Рикардо Каволо. Брегович, който ще представи новия си въздействащ спектакъл пред родната публика на 13 април, е сред малцината европейски артисти, отличени в атрактивното четиво.
 
Графичният роман е представен под формата на личен дневник, който следва историята на музиката чрез сто и един основни творци - от Бах до Ейми Уайнхаус, от Нирвана до Дафт Пънк и Горан Брегович. С над сто оригинални цветни илюстрации и ръкописен текст, списъци, бележки и лични анекдоти, неслучайно книгата се радва на огромен успех. 
 
 
Световноизвестният музикант и композитор в момента е на турне в подкрепа на новия си албум, обединяващ културните различия в 11 композиции за класическа, клезмер и ориенталска цигулка. С музикалните традиции на християни, евреи и мюсюлмани, “Три писма от Сараево” изпраща послание за мир и взаимно разбиране. Като специален жест към родната публика, всеки закупил билет за концерта в София, ще получи в деня на събитието подарък - Three Letters Live CD с въздействащи лайв изпълнения.
 
Шоуто на балканската легенда е на 13 април от 20:00 часа в Арена Армеец. Билетите са на цени от 35 до 55 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и online. 

Свързани новини

Добавят втора дата към концерта на Горан

08.08.2018

Горан Брегович води най-добрите у нас

08.06.2018

Горан Брегович обяви концерт в Пловдив

25.05.2018