Соловите албуми на Annie Lennox излизат на винил

Албумите Diva и Medusa, първите два солови проекта на легендарната певица, композитор, активист и поп икона – Annie Lennox – ще бъдат преиздадени на винил формат.
 
Продуциран от Stephen Lipson и изцяло написан от самата Annie Lennox, дебютният солов албум Diva излиза през 1992 и става 4 пъти платинен във Великобритания с над 1.2 милиона продадени копия само на Острова. Албумът дебютира на първо място в британския чарт и се превръща в седмия най-продаван албум за годината (1992). Diva дебютира още на върха на класациите в десет европейски държави и става двойно платинен в САЩ (с над 2 милиона продадени копия). Получил изключително високи оценки от критиката, сп. Rolling Stone го обявява за "манифест на арт попа" и го включва в класацията "Задължителни албуми на 90-те". 
 
През 1993 Annie Lennox получава две британски музикални награди за Diva в категориите "Най-добър албум" и "Най-добра певица". Lennox е номинирана и за Грами с проекта Diva в категорията "Албум на годината" и печели грамофонче в категорията "Дългометражен музикален видеоклип" за Diva, реализиран от утвърдения британски режисьор - Sophie Muller. Тя е автор на някои от най-впечатляващите видеоклипове в индустрията, както и визионер и творчески директор на проектите на Sade. 
 
Вторият солов албум на на Annie Lennox – Medusa – също продуциран от Steve Lipson, излиза през 1995. Албумът включва изцяло кавър версии и от него се продават над 6 милиона копия по целия свят. Medusa става двойно платинен във Великобритания като дебютира на 1-во място в британския чарт и в класацията на САЩ - Billboard 200, където престоява 60 седмици. 
 
 
От Medusa излизат четири официални сингъла, включително и "No More 'I Love You's".  Тя дебютира на второ място в британския сингъл чарт (това е най-високо стигналият сингъл в чарта от всички солови проекти на Lennox) и е отличена с награда Грами за "Най-добро вокално поп изпълнение" през 1996. Песента е номинирана и в категорията "Най-добър британски сингъл" на британските музикални награди като Annie Lennox на същата церемония печели за втори път наградата "Най-добра британска певица". 
 
Албумите Diva и Medusa се преиздават на винил формат от Вирджиния Рекърдс/Sony Music на 2-ри март.

Свързани новини