Еurythmics с три издания за ценители

Еurythmics - една от най-значимите и уважавани поп групи през 80-те години, с повече от 20 световни хита и над 80 милиона продадени албума, отново е под светлините на прожектора. 
 
На пазара са първите три албума на групата, които излизат на винил формат от Вирджиния Рекърдс/Sony Music: In The Garden (1981), Sweet Dreams (1983) и Touch (1983). Трите издания са част от цяла винил серия с 8 албума, планирани да излязат през 2018. 
 
Серията ще продължи през юли със заглавията Be Yourself Tonight (1985), Revenge (1986) и Savage (1987); и през октомври с We Too Are One (1989) и Peace (1999). Peace ще бъде издаден на винил за първи път, тъй като оригиналният албум от 1999 година е издаден само на компактдиск и аудиокасета. 
 
Dave Stewart и Annie Lennox имат специална и дългогодишна връзка с грамофонната плоча. "Когато бях на 6 години, татко донесе вкъщи първия ни грамофон. Това беше страхотен момент за цялото семейство. Той притежаваше колекция с плочи на всички мюзикъли от Rodgers & Hammerstein, които слушахме непрекъснато. Спомням си, че като отивах на училище дори си пеех ‘I Enjoy Being a Girl’", разказва през смях Dave Stewart.
 
"Имахме розов пластмасов Dansette грамофон", спомня си Annie Lennox. "Някой ми даде пари за рождения ми ден и с тях си купих първата плоча – ‘Mary Poppins’. Беше вълшебно и вълнуващо. Преди това слушах музика на стария грамофон на баба и дядо, когато им отивах на гости. Веднъж прерових тавана им и открих цяла кутия с плочи. Бях очарована от "Веселата вдовица". 
 
Относно решението на лейбъла да преиздаде албумите на Eurythmics на винил, Annie Lennox го определя като "изключително". Dave Stewart добавя: "За да купите албум на винил, това означава, че притежавате грамофон. И това е страхотно, защото хората ще слушат този албум не на мобилен телефон, а на аудио система вкъщи. Така, както правихме всички ние, докато растяхме. Друг много важен момент при плочата е, че хората ще слушат песните в албума в реда, който ние сме направили - страна А, страна Б. За нас подредбата на песните в албумите ни винаги е била от особено значение". 
 
"Ако правите концерт, програмата за него трябва да е подчинена на единна концепция. В противен случай рискувате да имате несъотвествия. Същото се отнася и за реда на песните в един албум. Всяка една подредба при нас е била резултат от дълго обмисляне. Dave прави своята подредба, аз правя моята и накрая решаваме заедно", допълва Annie Lennox. 
 
За новите албуми на винил Dave Stewart казва: "Те ще звучат още по-добре, тъй като ще се използват оригиналните половин-инчови мастъри на албумите, които притежават фантастичен звук. Няма да се използва като източник дигитално ремастерирAnnieте записи, при които звукът е компресиран". 

Свързани новини