Емблематичният албум на Alphaville Forever Young излиза в ремастерирано издание

Светът на поп музиката се промени завинаги след 12 януари 1984. В този ден Alphaville пуснаха дебютния си сингъл "Big in Japan" и направиха първата си гигантска стъпка по пътя към глобалната сцена. 
 
 
"Big in Japan" не само че веднага оглави челно място в класациите на Германия, Швеция, Швейцария и US Billboard Dance, но и без усилие доминира в Топ 10 на Великобритания и други държави по света. За Alphaville това беше началото на едно велико приключение! След световния успех на сингъла, Marian Gold, Bernhard Lloyd и Frank Mertens записаха и дебютния си албум Forever Young, който се радва на международна популярност и до ден-днешен.
 
На 15 март 2019 очакваме легендарния албум да излезе на пазара в супер луксозно ремастерирано издание, съдържащо три диска, едно DVD и плоча. Отделно, феновете ще имат възможност да се снабдят и с луксозно издание, включващо два компактдиска с оригиналните парчета и Б-страни. Албумът ще се излезе и на винил. За първи път ще можем да чуем Forever Young в нова ремастерирана версия във всичките изброени формати. 
 
 
Още преди излизането на албума, Alphaville пускат и своя втори сингъл "Sounds Like a Melody", който отново веднага достига до първа позиция в Швеция и влиза в Топ 10 на няколко европейски държави. На 27 септември 1984 излиза и парчето "Forever Young", заедно с едноименния албум, и се превръща в един от най-известните поп сингли за всички времена. 
 
 
Трудно бихме назовали друго парче, което толкова често да бъде изпълнявано от артисти от най-различни жанрове (като Imagine Dragons, рапъра Jay-Z или Kim Wilde), или да бъде постоянно включвано в кино и телевизионни продукции. Албумът Forever Young достига топ 20 в шест европейски държави, става тройно златен в Германия и получава шведското отличие Rockbjörnen в категорията "най-добър чуждестранен албум".
 
Вокалистът на Alphaville Marian Gold споделя:  "Всъщност, музикалната ми кариера започна с уволнение. Когато "Big in Japan" излезе всичко се случи много бързо и песента веднага започна да се върти из класациите в Европа. Тогава все още работих в кухнята на един ресторант в Мюнстер като белач на картофи. Един ден готвачът ми каза, "Момче, слушаме парчето ти по радиото на всеки час"… и ме изгони от заведението."
 
Супер луксозното издание е оборудвано с висококачествена ремастерирана версия на албума и много допълнителни материали. Първият компактдиск съдържа ремастерирания албум, включително "Big in Japan", "Sounds Like a Melody" и "Forever Young". Вторият диск включва оригинални сингли и Б-страни, а в третия ще намерим 16 редки алтернативни версии на парчетата, както и някои от ранните композиции на Alphaville на немски език. DVD-то съдържа 60-минутия документален филм "Never Grow Up – The Story of Forever Young", включващ скорошни интервюта с Marian Gold, Bernhard Lloyd и продуцентите на албума Colin Pearson и Wolfgang Loos, както и официалните видео клипове към "Forever Young", "Big in Japan", "The Jet Set" и "Sounds Like a Melody".
 
Forever Young - Original Album Remastered:
01-A Victory Of Love (Remaster)
02-Summer In Berlin (Remaster)
03-Big In Japan (Remaster)
04-To Germany With Love (Remaster) 
05-Fallen Angel (Remaster)
06-Forever Young (Remaster)
07-In The Mood (Remaster)
08-Sounds Like A Melody (Remaster)
09-Lies (Remaster)
10-The Jet Set (Remaster)
 
Изданието съдържа книга от 24 страници, с размер на плоча, създадена от арт директора на оригиналния албум в тясно сътрудничество със самата група, редица редки и неиздавани досега снимки, бележки, цитати, работни бележки от музикантите, техния тогавашен мениджър и продуценти също са включени. 
 
"Като погледна назад, създаването на албума "Forever Young" си беше предизвикателство, което доведе до невероятен резултат. Тогава се фокусирахме основно върху виниловия албум, тъй като мастерингът на CD през 1984 г. все още не беше толкова развит. За щастие, успях да изровя всички оригинални аналогови ленти, които сме записвали, за да сме на сигурната страна. Новата ремастерирана версия на албума има много по-топъл, по-завършен и по-чист звук, точно както сме си мечтали някога.", споделя Bernhard Lloyd.
 
Луксозното издание на Forever Young съдържа и двата компактдиска от луксозния пакет. Ремастерираният албум е предвиден да излезе и на висококачествена 180-грамова плоча, за да може любителите на LP формата да му се насладят максимално.
 
По повод 35-годишнината им, Alphaville обявиха турне в Германия, което ще се състои между 15 март и 10 април 2019.
 
Всички формати на Forever Young на Alphaville ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International.

Свързани новини