Отмениха премиера на Лиъм Нийсън заради обвинения в расизъм

Актьорът Лиъм Нийсън падна под ударите на моралисти и правозащитници, но в случая не става въпрос за поредния холивудски сексскандал, а за обвинения в расизъм.
 
Само 2 часа преди да бъде представена лентата Cold Pursuit в Ню Йорк, беше обявено, че церемонията се отменя. Причината е лавината от критики срещу Нийсън заради интервю, в което той казва, че обикалял улиците въоръжен с палка, за да отмъсти на произволен чернокож мъж, след като негова позната била изнасилена от чернокож.
 
Ето и думите на актьора пред "Индипендънт": "Срам ме е да призная, но обикалях в района на нападението в продължение на седмица с палка в ръка и с надеждата, че някое “черно копеле” ще ме приближи и ще иска да ми се пробва. Обикалях, за да мога да го убия".
 
Заради тези думи мнозина обявиха актьора за расист. Други коментират, че това е краят на кариерата на Нийсън, не липсват и призиви за отнемане на рицарското звание на северноирландеца.
 
Актьорът се опита да се защити, като обяви, че не е расист, а е искал да сподели с публиката за инцидента. По думите му той искал да започне по-отворен разговор за расизма.
 
Нийсън вероятно е бил провокиран да разкаже за случая и от сюжета на новия му филм Cold Pursuit, в който става въпрос именно за отмъщение.
 
Сега обаче премиерата на филма е отменена, както и всички интервюта и снимки на екипа. Филмът трябва да бъде пуснат по кината у нас на 22 февруари.  

Свързани новини