Виж Топ 10 на най-продаваните сингли в света за 2018 година

Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) обяви песента "Havana" на Camila Cabello (с участието на Young Thug) за най-продавания дигитален сингъл в световен мащаб през 2018.
 
 
"Havana" е водещата песен от едноименния солов албум поп дивата, която стартира кариерата си от X Factor като част от женската банда Fifth Harmony. Вдъхновена от влиянието на кубинското наследство на звездата, песента и последващия й ремикс с испански текст от Daddy Yankee достигнаха номер едно в 95 страни. 
 
През юни 2018 "Havana" стана най-популярната песен на солов изпълнител в платформата на Spotify с 888 милиона стрийминга. До момента завладяващата с танцувалния си ритъм мелодия е излъчена над 2,6 милиарда пъти по всички платформи в световен мащаб.
 
Вторият най-продаван сингъл - "God's Plan" на Drake, излезе през януари 2018. Песента от албума Scorpion постигна множество глобални стрийминг рекорди, включително най-голям брой слушания в първия ден от качването си в Spotify. В Apple Music песента достигна над 14 милиона стрийминга още в началните часове на дебюта си и повече от 60 милиона през първата седмица след издаването си.
 
 
"Shape of You" на Ed Sheeran е третият най-добре продаван сингъл за изминалата година.  Песента заемаше първо място в класацията през 2017 и успя да запази своята силна позиция и през следващата година. Това е водещият сингъл от албума на талантливия британец, който се превърна в бестселър  в много страни.
 
 
Класацията за най-продаваната песен през 2018 е втората от световните класации на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI), след обявяването на Drake за Артист на 2018.
 
TОП 10 НА СВЕТОВНИТЕ ДИГИТАЛНИ СИНГЛИ ЗА 2018
1. Camila Cabello (feat. Young Thug) – "Havana"
2. Drake - God's Plan
3. Ed Sheeran - Shape Of You
4. Ed Sheeran – Perfect
5. Maroon 5 (feat. Cardi B) - Girls Like You
6. Luis Fonsi (feat. Daddy Yankee) – Despacito
7. Tia Ray - Be Apart
8. The Chainsmokers & Coldplay - Something Just Like This
9. Marshmello & Anne-Marie – FRIENDS
10. Post Malone (feat. Ty Dolla $ign) – Psych
 
IFPI Global Digital Singles Chart е единствената класация в света, която проследява и обобщава позициите на песните в аудио стрийминг, стрийминг на видео и резултатите от постоянните тегления на музика в световен мащаб. Класацията се базира на реализираните дигитални продажби на свалени онлайн сингли и видео on-demand, както и на осъществения аудио-стрийминг на песните през цялата календарна година, като използва методика за комбинирано измерване на данните от тези дигитални продажби и ползвания в глобален мащаб и обобщава  резултата в специален еквивалент за глобално дигитално потребление.
 

Свързани новини

Coldplay с концерт във Филипините

25.01.2024

Включи се и ти!

07.11.2023

Maroon 5 с нов видеоклип

25.05.2023

Maroon 5 по-лирични отвсякога

19.05.2023

#BestNewMusic: най-доброто напоследък

27.03.2023