Песен от Sofia Songwriting Camp в албума на най-популярната женска k-pop банда Twice

Песен, създадена по време на първия международен творчески лагер за писане на песни у нас Sofia Songwriting Camp, влиза в осмия албум на една от водещите K-pop банди - Twice. Парчето, което носи името “Rainbow” е първият пробив на български автори на корейския пазар. В създаването му като автори участват Михаела Маринова и Никол Канева от 4Magic, както и супер успешното шведско продуцентско дуо JeL -  Alex Karlsson & Alexej Viktorovitch.
 
“Едно от най-ценните неща, които правя за всички артисти на “Вирджиния Рекърдс“ е да ги развивам и като автори на музика. Много е ключово да има повече изпълнители в България, които пишат собствените си песни, както и песните на свои колеги. Освен, че това е паралелна втора кариера и източник на приходи, авторството ражда и тип независимост, който е от огромно значение за всеки артист. Песента е най-важният елемент в нашия бизнес и затова създадох първия творчески лагер за писане на песни в България Sofia Songwriting Camp”, коментира управляващият директор на “Вирджиния Рекърдс“ Саня Армутлиева.
 
Междувременно второто издание на Sofia Songwriting Camp вече е потвърдено и ще се проведе през пролетта на 2020. Очаква се то да надхвърли първото както по брой участници, така и по имената, които ще станат част от него.
 
За Twice:
Twice е южнокорейска женска банда, създадена през 2015 г. в музикалния риалити формат Sixteen. През 2016 г. сингълът им “Cheer Up“ покорява всички музикални класации в Южна Корея и печели награда за “Песен на годината“ по време на Melon Music Awards и Mnet Asian Music Awards. Първият им албум се превръща в най-продаваният на корейския пазар за 2016-та, а само година след дебюта им, Twice успяват да продадат над 1,2 милиона копия от четирите си EP-та. 

Свързани новини

Михаела Маринова с нова песен

03.12.2021

Започна Sofia Songwriting Camp 2021

05.10.2021

Михаела Маринова представи нов сингъл

30.07.2021

Михаела Маринова представи "Whispers"

19.03.2021

4Magic с английска версия на "Дай ми"

19.02.2021