Pavell & Venci Venc’ представиха новия си албум и видеото към "Адрес"

В сряда вечерта Pavell & Venci Venc’ представиха на живо новия си албум Upgrade в столичния клуб City Stage. Дуетът изпълни почти всички песни от новия си албум, който включва общо 17 парчета, 12 от които неиздавани до момента.
 
На сцената до Pavell & Venci Venc’ застанаха Михаела Маринова в едноименната на албума песен "Upgrade”, DARA в "Хотел 5 звезди”, Любо Киров в "Не бих могъл" и братята Пламен и Иво в "Един човек”, "Ще те изям бе” и "Честно". 
 
Публиката в клуба стана свидетел на още една премиера: видеото към най-новия сингъл на дуета озаглавен "Адрес" с участието на младата певица ALMA. Видеото е с почти театрална черно-бяла визия, негов режисьор е Кирил Киров–Кико, оператор е Андрей Андреев, а идеята за сценария е на Саня Армутлиева. 
 
 
Upgrade е вторият студиен албум в дискографията на Pavell & Venci Venc’, след дебютния им проект SeTaaBrat (2016). Той съдържа 17 песни и 5 скита (кратка форма, характерна за хип-хоп албумите) с гласа на Стойчо Керев, близък приятел и любим събеседник на артистите. Pavell & Venci Venc’ са автори на музиката, аранжиментите и текстовете на всички 17 песни в Upgrade, като работата по албума им отнема близо година. 
 
Пламен и Иво са съавтори на 8 от парчетата в проекта, докато Михаела Маринова е съавтор в текста на "Upgrade", a DARA участва в написването на лириката в "Хотел 5 звезди". В Upgrade, заедно с хип-хоп парчета като "Честно", "Един човек" и "Красиви дни", присъстват песни, изненадващо повлияни от реге музиката ("Suga Daddy”) и фънк звученето ("Ръждиво злато")  до "Някъде там", за която момчетата се шегуват, че е първата им кънтри балада. Текстовете в Upgrade варират от лирични, през закачливи и със забавна самоирония стихове до сурови, гневни рими.
 
Upgrade - съдържание:
1.    Intro
2.    Upgrade x Михаела Маринова
3.    Не бих могъл x Любо Киров
4.    Ръждиво злато
5.    Хавана
6.    Адрес x ALMA
7.    Skit 1
8.    Някъде там
9.    Подпали Ада
10.   Красиви дни
11.   Хотел 5 Звезди x DARA
12.   Skit 2
13.   Без религия
14.   Един човек ft. Пламен
15.   Сядай
16.   Ти си
17.   Ще те изям, бе! ft. Пламен и Иво
18.   Suga Daddy
19.   Skit 3
20.   Честно ft. Пламен и Иво
21.   Skit 4
22.   За последен път
 
Графичното оформление на албума е дело на Росен Дуков и е концептуално подчинено на другата голяма страст на Павел и Венци след музиката: и двамата са отдадени фенове на киберпънк жанра в литературата, филмите и видео игрите. Физическият носител на албума (CD) включва книжка от 32 страници с художествено обработени снимки на артистите и всички текстове на песните.
 
В подкрепа на новия албум, от началото на декември, стартира националното клубно турне на Pavell & Venci Venc’ – "The Upgrade Tour".

Свързани новини

Ново начало за Pavell

29.03.2024

Певецът стартира соло кариера

01.12.2023

Дуото празнуват юбилей с концерт

25.03.2023

Актрисата е в новия клип на дуета

06.03.2023

Pavell подарява на половинката си песен

08.10.2020