Дони и Нети празнуват любовта си с нов съвместен албум

2020 е неслучайното заглавие на новия съвместен албум на една от най-обичаните български двойки в музиката - Добрин Векилов-Дони и Антоанета Добрева-Нети, вдъхновено от 20-тата им годишнина като дует и семейство. 
 
През този период двамата създават и отглеждат дъщеря си Лилия, издават дебютния албум на Нети - Нети, албума на Дони - Естрада, правят заедно "Този филм" и се отдават на различни проекти в музиката, театъра, операта и телевизията. 15 години след премиерата на първия им общ албум, Дони и Нети обединяват таланта си отново и са готови да се върнат заедно на сцената.
 
Песните в 2020 са разнообразни по звучене и стил като десет от тях са дуетни, две са в изпълнение на Нети и една - на Дони. Преди няколко седмици дуото направи екстравагантна едновременна премиера на "Спящата красавица" на Нети и "Весело шумя" на Дони. Сингълът "Спящата красавица" е един от най-личните в албума им, защото е посветен на 9-годишната им дъщеря Лилия.
 
2020 - съдържание:
1. Моят ден
2. Целуни ме
3. Пожар
4. Има време
5. Напролет
6. Тайна
7. Искаш ли
8. Не бързай още
9. Отлитаме нанякъде
10. Весело шумя
11. Спящата красавица
12. Де е България (Питат ли ме де зората)
13. Този филм - БОНУС ТРАК
 
2020 включва и популярното вече парче "Целуни ме", което Дони и Нети представят за първи път през 2007. Сред проектите, включени в албума, е и хитът им "Този филм", който присъства като бонус трак в китарна версия, както и песен, вдъхновена от пиесата на Шекспир "Както ви харесва", в брилянтен превод на Валери Петров, и озаглавена "Напролет".
 
Дони е автор на музиката на всички песни в албума, с изключение на известната на всички "Де е България (Питат ли ме де зората)", представена в нов аранжимент. Сингълът е част от постановката "Урок по български" на Театър "Българска Армия". По оркестрациите на останалите песни Дони си партнира с Дани Милев и Иван Христов.

Свързани новини