Организират благотворителен концерт в помощ на Данчо Маската

Йордан Серафимов – Данчо Маската, е на 56 години. Бивш собственик е на култовият клуб „Маската“ в Студентски град в София.  Данчо е дългогодишен член на мото клуб "Лошите деца на дядото". Всеки който го познава, ще каже не една, а много добри думи за него. Човек, покоряващ сърцата на хората около себе си със своята усмивка, неповторим хумор, всеотдайност и позитивизъм. Той винаги е бил сърцето и душата на компанията, клуб маската и мото клуба в който участваше. Във всеки един момент можеше да се разчита на него за участие в клуба или каквато и да е било помощ и рамо. Такъв го помним ние - DJ Tony и Павката (Павлин Иванов). За съжаление обаче, Данчо в момента се нуждае от помощ, и именно това е причината да организираме този благотворителен концерт.
 
Всички банди, които ще имаме удоволствието да чуем както на живо в клуба, така и Live Stream, прегърнаха идеята абсолютно безкористно и моментално потвърдиха участието си, за което сме им безкрайно благодарни!
 
На 30 септември (сряда) в клуб Терминал 1 (ул. Ангел Кънчев 1) на сцената ще се качат:
- Sugar DJ's (Tony & Ivan) 
- Милена Славова
- Сигнал 
- Б.Т.Р.
- Обратен ефект 
- P.I.F.
- Васко Кръпката
 
Ето и малко повече информация от Павел Главинов - приятеля на Данчо и собственик на дома, в който е настанен в момента:
Бате Данчо през годините претърпя няколко исхемични мозъчни инсулта. При първия беше засегнат само говора. По това време той живееше в един фургон в двора на родителите си в Суходол, като се грижеше сам за себе си. През 2018 Данчо е напълно изоставен. Живее в един стар панелен апартамент в Бобов Дол, като е принуден да събира отпадъци, за да се изхранва. Не приема предписаните му лекарства. Там получава втори инсулт, има прогресиращ дементен синдром и пареза на десните крайници. Намерен е в тежко състояние от негов приятел Мартин Петров (Road Captain - Пирински Вълци МСС). Налага се настаняването в специализирано заведение и полагане на професионални грижи. 
 
От август 2019 Данчо Маската пребивава в частен дом за стари хора с деменция - Резиденция за възрастни Карамел. Всички разходи по грижите за него са поети от собствениците на Резиденцията - Павел и Станислава Главинови, както и от периодични суми, изпращани от неговите най-близки приятели. 
 
През лятото на 2020 Данчо претърпява пореден инсулт. Вече има почти пълна парализа на долни крайници и частична на горни крайници. Не може да ходи и да се храни. Има сериозни затруднения с преглъщането - дави се от храна и дори от течности. Налагат се постоянни професионални грижи за него - 24/7. Стойността на полаганите грижи е около 30-35 лева на ден. Отделно на Данчо са предписани скъпо струващи лекарства: Cavinton, Nebilet, Tebokan, Vivace - на стойност около 110 лв. месечно, за които персонала следи стриктно и ги приема под контрол. 
 
Финансова помощ по банков път:
Социален Дом Добревци ЕООД
BG32RZBB91551003363228
Райфайзенбанк България ЕАД
Основание: За Йордан Серафимов
 
30.09.20 / Club Terminal 1
Врати: 19:00 ч.
Начало: 20:00 ч.
 
Билети за присъствие на място: Eventim.bg - 30 лв. на предварителна продажба, 40 лв. на самата дата и на място. Каси: щанд Eventim (ул. "6-ти септември"), Билетен център НДК, Български пощи, Строежа, Каса Арена Армеец, както и онлайн през сайта на компанията. Скоро в продажба ще влязат и LIVE Stream билети - Urbo: 10 лв. / 30 лв. / 50 лв. 

Свързани новини

Тече първото издание на BRA

24.09.2021

Градят музикален бункер в Арктика

14.07.2021

Музикален празник за Деня на София

17.08.2020

Елена Розберг за книгата на Sully Erna

13.11.2018

Майкъл Джексън и Ейми Уайнхаус като джаз

07.07.2017