Enrique Igleasias е обявен за най-успешния латино артист на всички времена

Световната музикална икона Enrique Iglesias бе признат за „топ латино артист на всички времена“ по време на наградите Billboard Latin Music Awards 2020. 
 
Iglesias има над 40 издадени суперхита в цял свят, повече от 180 милиона продадени копия на албумите си, над 19 милиарда стрийма на парчетата си и 17 милиарда гледания на видеата към тях, а освен всичко е изнасял концерти във всички краища на света, които се измерват в печалби от над милиард долара, пред публика от 10 милиона човека.
 
Enrique продължава да доминира латино класациите на Billboard и държи рекорда за най-много #1 сингли (27) в чарта Hot Latin Songs, както и 39 парчета в Tоп 10. Iglesias се радва и на най-много #1 позиции в Latin Airplay чарта (31) и най-много позиции (40) в Топ 10. Той държи и рекорда за най-голям брой #1 песни (24) в Latin Top Airplay класацията и най-много Топ 10 хитове в чарта (43).
 
В Billboard Dance Club класацията, сред латино артистите мъже, Enrique Iglesias е с най-много #1 парчета (14), а сред латино изпълнителите като цяло е с най-много песни в Топ 10 (25). До момента Iglesias има 25 парчета в Hot 100 класацията, 2 от които са били #1, а 5 са били в Tоп 10; 14 песни в Billboard 200 чарта, с 3 в Топ 10. Enrique е и носител на най-много награди от Billboard Latin Music Awards в историята (47). Благодарение на несравнимите си постижения Iglesias напълно заслужено си спечели признанието "Крал на латино попа".
 
Наскоро LiveNation обяви новите дати на дългоочакваното му турне от 25 мега концерта с Ricky Martin, което ще се състои през 2021. То ще стартира на 3 септември в Gila River Arena, Аризона и ще продължи в най-прочутите зали в Щатите, като ще приключи в Amway Center, Флорида на 30 октомври. 
 
Освен приноса си към музикалния свят, Enrique активно продължава филантропската си дейност с организацията “Save The Children”, в чиято помощ той и феновете му от цял свят са събрали над 400 хиляди долара, благодарение на дарителски кампании, търгове и др. 

Свързани новини