Колко кавъра има "Zombie" на The Cranberries

Eдва ли има жив човек на планетата, който да не може да запее емблематичната песен на The Cranberries "Zombie". Парчето надхвърли 1 милиард гледания в You Tube! 
 
Ще си го пуснем и днес след 12 часа в ефира на FM+, тъй като в предаването "Звезден час" ще направим своеобразен двубой между двете легендарни деветдесетарски банди с женски вокали - The Cranberries и Garbage. Гласуването е в официалните ни страници във Facebook и Instagram. 
 
"Zombie" се превръща в песен - марка на ирландската рок алтернативна група, която го включва във втория си албум "No Need To Argue" от 1994 година. Записът изстрелва бандата сред съзвездието от музиканти, които остават в историята, а сърцето на песента тупти с пълна сила и днес, въпреки кончината на певицата Долорес О’ Риърдън преди три години. В края на миналата година групата издаде празнично издание на албума, с което отпразнува 25-та му годишнина. 
Колко са официалните кавъри на "Zombie"?
 
За да се опитаме да бъдем точни направихме справка в специализирани сайтове, като според данните те са 56 на брой. Това са официално записаните преработки, вероятно любителските изпълнения на вечната песен са стотици.
 
Последният жесток кавър на култовата песен е на Майли Сайръс. Певицата включи парчето в новия си албум „Plastic Hearts”, който в момента е по върховете на класациите, и определено го пресъздава невероятно на живо. 
 
 
С дрезгавия си глас Майли се различава от звученето на иконичната вокалистка на ирландската група Долорес О’ Риърдън, която за нещастие загубихме на 15 януари 2018 година. 
 
Въпреки това, изпълнението на 27-годишната певица стана тотален хит. Успехът на кавъра накара членовете на The Cranberries да споделят възхищението си в официалния си акаунт в Twitter. Те споделиха, че са били много щастливи да чуят версията на Майли, като признават, че това е един от най-добрите варианти на песента, който са чували. "Смятаме, че Долорес щеше да бъде много впечатлена!, написаха те. 
 
Друг много популярен кавър на известната песен е на Bad Wolves. Групата я записва след смъртта на певицата и я включва в албума си N.A.T.I.O.N. от същата година. 
 
Рапърът Еminem пък използва семпъл от "Zombie", който включи в хита си "In Your Head" от 2017 година. 

Свързани новини

Отиде си Dolores O'Riordan

15.01.2018