Roxen представя "Amnesia" – румънската песен за Евровизия 2021

Roxen направи премиерата на официалната песен за Евровизия – "Amnesia", вдъхновена от вътрешните битки на певицата и лични борби.
 
След отменянето на Евровизия през 2020, Roxen отново ще представя Румъния на тазгодишния конкурс, който ще се състои в Ротердам от 18-22 май.
 
За "Amnesia" Roxen отновосе съюзява с Viky Red, същия продуцент, с който работи по песента за евровизия миналата година - Alcohol You, успоредно с Ira по детайлите около писането на песента.
 
 
"Миналата година беше като влакче на ужасите, изпълнено с невероятно хубави моменти, но и не толкова добри. Накрая това, което ме крепеше, бяха наистина страхотните проекти. Някак си "Amnesia" успя да даде глас на всички онези чувства по начин, който за мен е невероятно истински. Бих искала да благодаря на всички, които бяха до мен през това време и ми предложиха подкрепата, от която имах нужда. Roxen е съставена от парчета от всеки един от вас", казва Roxen.
 
Музикалното видео, режисирано от Bogdan Păun, се фокусира върху вътрешните битки на Roxen, които в този случай са изобразени от танцьори по съвременни танци. Режисьорът също така ще се погрижи и за шоуто и за Евровизия.
 
Roxen успя да се превърне в един от топ артистите в Румъния за малко повече от година, оглавявайки еърплей класациите с първите си 2 сингъла – "Ce-ti canta dragostea" & "Spune-mi", докато в същото време пусна колаборации с изпълнители като Sickotoy и DJ Project. Дебютният й трак " You Don’t Love Me", колаборация със Sickotoy, стигна до Топ 10 в Румъния и България, влизайки в еърплей класациите във Франция, Мексико, Испания и Турция.
 
Шест песни бяха предадени за национална селекция, а 9-имата начислени членове на журито избраха "Amnesia".

Свързани новини