След едногодишна пауза Richard Clayderman отново на сцената у нас

Обичаният по цял свят френски пианист Richard Clayderman идва в България за първите си сценични изяви след принудителна пауза, продължила повече от година заради Covid пандемията. В края на м. май звездата на пианото ще гостува в София и Пловдив за концерти с Оркестъра на Класик ФМ радио по покана на агенция "Кантус Фирмус". На 29 май т.г. Clayderman ще свири за първи път в Града на тепетата в зала Колодрум, а събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив. 
 
 
Столичната публика ще има удоволствието да чуе на живо романтичния пианист на 31 май 2021 в зала 1 на НДК от 20:00 ч. "Здравей, България! Много съм развълнуван, че ще свиря отново за Вас", възкликна Richard Clayderman в специално обръщение към родните фенове. Пианистът подготвя едно много специално шоу със селекция от любими хитове, нови композиции и аранжименти на класически творби. 
 
Изумителната концертна кариера на Richard Clayderman започва през 1976, когато продуцентът Olivier Toussaint търси млад пианист за записа на нова пиеса – "Балада за Аделин". В лицето на никому неизвестния тогава Philippe Pagès – рожденото име на пианиста, Toussaint открива големия талант, превърнал се в звезда от световна величина. "Балада за Аделин" е продадена в рекордните 22 милиона копия, с което влиза в книгата на рекордите на Гинес. Тя е последвана от множество албуми с хитови изпълнения на авторски мелодии и аранжименти, които му донасят огромна популярност като създател на стила New Romantic. 
 
 
Повече от 40 години животът на Richard Clayderman е един безкраен низ от концерти и пътувания по света. До март 2020, когато заради световния локдаун, подобно на много други музиканти по света, той е принуден да замени сцената с онлайн изяви в домашна обстановка и активна работа в звукозаписното студио. Наскоро Richard Clayderman публикува в социалните мрежи нов аранжимент на "Валс на цветята" от Чайковски, като специален поздрав за пролетните дни. 
 
Ето как се обърна той към почитателите си. "Преди една година ние всички смятахме, че този корона вирус ще трае само няколко месеца, и че нашият живот скоро ще се върне към нормалния си ритъм. Уви, в момента ние виждаме, че вирусът продължава да присъства в нашето ежедневие и различните му варианти усилват тежестта на тази здравна и икономическа криза. Ние, музикантите и артистите, които сме лишени от нашето изкуство на сцената, възлагаме надежда на ваксините. Но това, което виждам е, че природата не е засегната по никакъв начин от тази ужасна епидемия. В предстоящите седмици ние посрещаме пролетта и завръщането на хубавите слънчеви дни."
 
Със своите изпълнения Richard Clayderman докосва сърцата на хората от различни поколения и социални слоеве по целия свят. Концертите  му са истински музикални спектакли, изпълнени с елегантност и романтика. Те създават уникална емоционална атмосфера и се превръщат в незабравимо преживяване за публиката. А заради дългото прекъсване, предстоящите две изяви в България ще бъдат наистина специални. 
 
 
Билети за двата концерта на Richard Clayderman вече са налични за онлайн продажба на TicketsBG.com, и Epay Go – линкове за София и Пловдив
 
От следващата седмица ще стартира и продажбата в Билетния център на НДК в София, както и в Пловдив на следните каси: Билетен център пл. "Стефан Стамболов" №1 (пред община Пловдив), билетна каса на Античен театър, ул. "Цар Ивайло" №2, Туристически информационен център, ул. "Райко Даскалов" №1 (на пл. "Римски стадион").

Свързани новини

Richard Clayderman идва в Русе

04.07.2016