EXIT идва на крака у нас с фестивала Sunland!

Плаж "Перла" край Приморско ще се превърне в най-горещата точка по родното Черноморие от 29 до 31 юли, пише MySound.bg.
 
На четирите сцени през трите дни ще стъпят над 50 изпълнители. Сред първите обявени участници са едно от най-важните имена на световната електронна сцена - Nina Kraviz, авторите на популярни по цял свят хитове – френското електронно дуо Ofenbach и една от най-популярните банди в алтернативния рок S.A.R.S. След фестивали в Черна гора, Румъния, Хърватия, Босна и Херцеговина и Грузия, България става част от звездното фестивално семейство на EXIT със Sunland.
 
Nina Kraviz e абсолютен лидер в съвременната електронна сцена със своята отдаденост и безкомпромисно отношение, любопитството да открива нови форми на музиката, желанието да се учи, но и да бъде лидер. Тя има безброй отличия, едно от които е DJ на годината на култовото списание Mixmag. Зъболекар по професия, Nina още от малка се ориентира към музиката, а днес е един от топ диджеите, които радват многохилядни почитатели на фестивали като Amsterdam Dance Event, Decibel, Awakenings и DEMF.
 
 
Над 1 милиард стрийма и 350 милиона гледания в YouTube - тoва са числата, които най-добре описват парижкото денс дуо Ofenbach (Dorian & César). След издаването на песните "Around Тhe Fire" и "You Don't Know Me", те получават подкрепа от артисти, сред които грандовете Robin Schulz и Tiësto. Известни са още с ремиксите на парчета на Bob Sinclar, Hyphen Hyphen и James Bay. Имат над 250 участия с три европейски турнета, две американски и едно в Азия. Време е и за дебюта им на българската сцена.
 
Sveže Amputirana Ruka Satrijanija, позната още като S.A.R.S., е сръбска алтернативна рок банда от Белград. Представяйки комбинация от поп рок, реге, блус, джаз и хип-хоп с етно елементи от Сърбия, формацията е една от водещите на така наречената "нова сръбска сцена". Колоритите са познати са българската публика със своя взривоопасен микс и огромна енергия на сцената. Песента им "Перспектива" е тотален хит сред феновете вече почти десетилетие.
 
Специални фестивални участия и завръщания на музикалната сцена очакваме от Руши, Остава, ПИФ, Анимационерите, Ревю, Жлъч / Григовор / Гена, Керана и космонавтите, както и много други, които предстои да бъдат обявени. Ще видим на живо още No More Many More, Jin Monic, Спални места и други млади банди.
 
Сред героите на диджейската сцена са The Foreigners, Shosho, LQ, Zimone, Boyan, Crash, Kickon, Ihou, Cass, Stephane Love, Fozzie, Feel.
 
Партньор на фестивала в България е Световната здравна организация, UNICEF и Европейската комисия в България като част от кампанията "Прегърни живота", която има за цел да насърчи ваксинирането срещу COVID-19.
 
Повече информация вижте на sunlandfestival.com.

Свързани новини

Още големи имена на фестивала

13.02.2023

EXIT празнува 22-ри рожден ден

30.06.2022

EXIT Festival с финален състав

24.06.2022

Иги Азалия и Masked Wolf на EXIT 2022

16.06.2022

Остават броени часове до Sunland by Exit

29.07.2021