РИА издаде официалния си дебютен сингъл "Нашата мечта"

19-годишната РИА издаде официалния си дебютен сингъл "Нашата мечта". Мулти-инструменталистка, вокалист и автор на песни, РИА е артистичният псевдоним на Мария Мирославова – дъщерята на Мери и Миро от Мери Бойс Бенд.
 
В "Нашата мечта" тя сама изпълнява вокалните и по-голямата част от инструменталните партии. Текстът е създаден по стихотворението на Rio Bravo "Щастливо изпепелена". Видеото на "Нашата мечта" е заснето на Картинг Писта "Красна Поляна" от творческия тандем Васил Стефанов/Стефка Николова. В клипа участват музиканти от групите 58 Degrees и Nonsense. 
 
 
РИА е родена в София. Свири на пиано и посещава уроци по солфеж от петгодишна възраст. До седми клас учи в Националното музикално училище "Любомир Пипков" със специалност пиано и втори инструмент - класическа китара, след което завършва с отличие Софийската математическа гимназия и продължава образованието си с "Компютърна анимация и визуални ефекти" в Манчестър.
 
 
Първите си стъпки в популярната музика РИА прави с изпълнения за китара и глас на концерта за 45-тата годишнина на СМГ в зала 1 на НДК, последван от множество представяния на открити сцени, Естрадата в Борисовата градина и благотворителни събития. Няколко години се изявява като вокал на група LIFT, с които изнася трибюти на Red Hot Chili Peppers и Beatles. По-късно, с приятели от гимназията, създава група 58 Degrees. След поредица успешни концерти с кавърверсии на любими хитове, младите музиканти започват да свирят и авторска музика. 
 
През последните години пише стихове и музика, и създава свои песни. 
 

Свързани новини

За няколко дни - два албума

13.03.2024

Риана с първи концерт от 8 години насам

06.03.2024

Албумът на Ариана Гранде излиза скоро

05.03.2024

A$AP Rocky с новини за Риана

20.02.2024

Ариана Гранде пее със своя идол

16.02.2024