Placebo идват у нас като част от Hills Of Rock 2022 - Sofia Edition

Алтернативните икони Placebo ще свирят на 2 юли 2022 на Hills Of Rock 2022 - Sofia Edition в Парка на летище София.
 
След две години принудително отлагане на Hills Of Rock и несигурната и неспокойна пандемична обстановка и фенове, и артисти заслужават бонус издание и то ще се случи през 2022 в София. Към основния фестивал Hills Of Rock 2022 в Пловдив, с благодарност за подкрепата и търпението на публиката, организаторите от Fest Team и КМД обявиха допълнително двудневно събитие в столицата с участието на световни топ артисти на 2 и 3 юли. 
 
Placebo са една от безусловните дефиниции за „алтернативен рок” за последните 20 години. Продадените албуми на знаменитата лондонска група са повече от 12 милиона по целия свят, всички седем от тях – в Топ 20 на брит класациите, а два – и с платинен статус. Още с дебюта си бандата, предвождана от артиста символ и вдъхновение на цяло поколение Brian Molko, прави рязък завой от популярния брит поп със своята двусмислена стилистика, колаборира си с иконите David Bowie, Robert Smith и Michael Stipe и не след дълго – оглавява световни фестивали като Rock am Ring. 
 
Последният албум на Placebo се очаква през март 2022 с нетърпението на истинско меломанско събитие. Именно с него, осми в дискографията на Placebo и със заглавие Never Let Me Go, групата от Обединеното кралство гостува и в София в Парка на летище София на 2 юли. 
 
Останалите звезди в афиша на събитието са метъл машините Five Finger Death Punch, метъл кор ураганът Ill Niño и любимите на България босненски ска шампиони Dubioza kolektiv.
 
Билетите за HILLS OF ROCK - SOFIA EDITION  са на цени 100 лв. за един ден и 120 лв. и влизат в продажба от утре, 19 ноември, на ticketstation.bg.
 

Свързани новини

Нов сингъл от Placebo

12.01.2022

Placebo идват у нас през 2017

15.12.2016