Крис Мартин: "Завръщане в бъдещето" е причината да съществува Coldplay

В скорошно интервю фронтменът на Coldplay Крис Мартин сподели как лентата "Завръщане в бъдещето" го е накарала да иска да свири в група. 
 
 
Мартин коментира любимите си кавър версии, които Coldplay са изпълнявали на сцената през годините и си припомни как звездата от филма от 1985 Майкъл Дж. Фокс се присъединява към Coldplay на сцената на MetLife Stadium в Ню Йорк през 2016, за да изпълни песни от филма: "Моят №1 в киното Майкъл Дж. Фокс дойде и изсвири с нас две от песните от "Завръщане в бъдещето", едната от които "Johnny B. Goode", беше прекрасно."
 
 
Обсъждайки изпълнението на Фокс в култовата лента, Мартин добави: "Това ме накара да искам да бъда в група, знаеш ли? Израснах в провинциална Англия, преди интернет. Така че всякаква музика по телевизията… Първото нещо, което записах, беше музиката от едно шоу, казваше се "The A-Team". Имах касетофон и го държах до телевизора, за да запиша темата. Това беше първото нещо."
 
Music of the Spheres на Coldplay стана най-успешният албум на годината
 
Наскоро Мартин обаче каза, че Coldplay ще спрат да пишат нова музика през 2025. Групата издаде деветия си студиен албум, Music Of The Spheres, по-рано тази година, припомня musicbox359.com. 

Свързани новини

Coldplay с концерт във Филипините

25.01.2024

Включи се и ти!

07.11.2023

Coldplay и Педро Паскал в SNL

31.01.2023

Хубави и лоши новини около Coldplay

05.10.2022

Нова версия на "The Scientist"

31.08.2022