Мъжкият дует Махмуд и Бланко спечели "Санремо"

Дуетът Махмуд и Бланко спечели 72-то издание на фестивала Санремо. За Махмуд това е втори успех след 2019 година, когато победи с хита си "Soldi" ("Пари"). Бланко е дебютант в престижния конкурс за италианска популярна песен.
 
Дуетът победи с песента си "Brividi" ("Тръпки"). Още от самото начало на фестивала Махмуд и Бланко бяха фаворити и водеха в класацията и на журито и на зрителите. Дуетът ще представи Италия на финала на конкурса Евровизия на 14 май в Торино. 
 
След тях останаха певицата Елиза и 77-годишният Джани Моранди, който е печелил веднъж и е бил водещ на Санремо два пъти. 

Тазгодишното издание на най-популярния италиански музикален фестивал отбеляза рекордно висок зрителски интерес, и се случи пред пълна зала за първи път от две години насам. Бляскавият конкурс даде първия голям тласък на миналогодишните победители Måneskin, които през изминалата година спечелиха и Евровизия, а след това завладяха световните сцени. Рок бандата направи триумфално завръщане на сцената на Санремо още в първата фестивална вечер.

Кои са Махмуд и Бланко:

Алесандро Мамуд (Mahmood) е много популярен италиански певец и автор на песни. 29-годишният изпълнител е роден в Милано - баща му е египтянин, а майка му е италианка, като оттам идва арабското влияние в музиката му. Започва да пее от дете, като до момента вече има два студийни албума, участие в X Factor и европейско турне. Махмуд става победител в Санремо за втори път след 2019 година, когато песента му "Soldi" спечели вота. С нея Махмуд се класира на второто място на Евровизия същата година. Успехът му е безспорен - албумът му"Gioventù bruciata" е златен, а сингълът "Soldi" е сертифициран като тройно плтинен. Махмуд стана и най-добрият италиански изпълнител на Европейските музикални награди на Mtv в Севиля.

Рикардо Фабрикони, известен професионално като Бланко (BLANCO), е италиански певец и рапър. Той е едва 18-годишен, а с победата на Санремо и бъдещото участие на Евровизия началото на кариерата му е шеметно. През септември миналата година Бланко представи дебютния си албум "Blu celeste", който става номер едно в Италия. 

Свързани новини

Най-горещата басистка застава зад пулта

29.02.2024

Победителите на фестивала в Сан Ремо

15.02.2024

Måneskin питат: "Honey (are u coming?)"

01.09.2023

Отиде си звездата на италианската сцена

22.08.2023

Måneskin взривяват тълпата

23.03.2023