Sofia Live Festival разкри първите артисти от програмата си

Фестивалът за градска култура и музика Sofia Live Festival се завръща през 2022-ра!
 
Събитието ще бъде още по-мащабно - плюс още един фестивален ден и втора локация. Тазгодишното издание ще се проведе на 23-ти, 24-ти, 25-ти и 26-ти юни 2022 г. в Sofia Live Club и Арена София (Колодрума) в Борисовата градина и ще предложи интересно българско и международно участие.
 
Първите музикални изненади идват с гостуването на популярното израелско дуо Lola Marsh, които още с първите си сингли и дебютния си албум "Remember Roses" се утвърждават на световната сцена като магнетични и стойностни инди-поп артисти. Получават голямо признание от критиката, привличат вниманието на световни медии и водещи световни марки, синглите се изкачват на върха на най-популярните класации на Spotify, като не остават незабелязани и от Холивудските продукции. "Ню Йорк Таймс" ги възхвалява и определя творчеството им като "Пленяваща, кинематографична музика обляна в ретро чар". В момента групата работи по третия си албум, който ще излезе тази година и ще можем да чуем на 25-ти юни на Арена София.
 
 
Другите две атрактивни имена от програмата на Sofia Live Festival разкри първите артисти са родената в България, но базирана в Берлин певица Dena и унгарската R&B кралица Babe Sila. Те ще се качат на сцената на Sofia Live Club на 23-ти юни.
 
 
Dena (Деница Тодорова) създава уникален стил DIY-pop и R&B с нейния вълнуващ сингъл "Cash, Diamond Rings, Swimming Pools". В хода на музикалната си кариера работи между Берлин, Лос Анджелис, Лондон и Ню Йорк, като прави колаборации с музиканти като номинирания за "Грами" автор и продуцент Mocky. Записва с базираната в Ню Йорк група Midnight Magic, развива звученето, текстовете и музиката си, за да разкаже собствената си история. През октомври 2021 г. берлинският лейбъл Mansions And Millions издава най-новото ѝ самостоятелно продуцирано EP "Mixed Feelings", което ще чуем в първия ден на фестивала.
 
 
Babe Sila е певица, композитор и музикант родена в Будапеща, но базирана в Лондон и Ню Йорк. След като добива голяма популярност в родната си страна решава да направи следващата крачка и заминава да работи по различни музикални проекти в Берлин, Ню Йорк и Лондон. От ранна възраст тя се вдъхновява от артисти като Ерика Баду, Алиша Кийс, Шаде и Арета Франклин. Нейните изтънчени вокали и въздействащи текстове, подплатени от ритмични бийтове, дълбоки бас линии и интересни хармонии, с лекота привличат вниманието на слушателя. Разказването на истории е нейният начин да изразява емоциите си и да запечатва спомените. Текстовете ѝ са откровени и крехки, но в същото време силно експресивни.
 
 
Нова Генерация и постпънк българо - английската вокално-инструментална формация Каке? са бандите, които ще чуем във втората фестивална вечер, 24-ти юни, отново в Sofia Live Club.
 
На музикалните фенове можем да кажем, че предстои обявяване на още интересни имена от българската и световна музикална сцена!

Свързани новини

Sofia Live Festival обяви програмата си

07.03.2023

Още признания за феста

21.11.2022

Джордан Ракей идва у нас на 18 септември

16.09.2022

Sofia Live Festival - всички артисти

17.05.2022

Джордан Ракей с първо шоу на Балканите

18.04.2022