Бионсе ще промени текста на новата си песен "Heated" след остра реакция в социалните мрежи

Американската певица Бионсе потвърди, че ще презапише текста на песен от новия си албум, след като получи остри критики в социалните мрежи заради жаргонна дума, смятана за обидна от хора с двигателни увреждания.

Гневът на активистите е предизвикан от стих в парчето "Heated" от албума "Renaissance", издаден миналия петък. По темата се разрази гореща дискусия в социалните мрежи, която противопостави различни групи хора. 

В парчето, със съавтор Дрейк, Бионсе пеe: "Spazzin' on that ass, spazz on that ass."

Въпреки че думата "spaz" често се използва, за да опише състояние на "откачане" или "побъркване", тя произлиза от думата "спастичен" и се счита за унизителна за хората с церебрална парализа.

В опит да потуши началото на пожар в социалните мрежи, Бионсе бързо каза, че ще презапише песента, като "замени" смятания за обиден термин. Тя увери в съобщение, че "думата не е използвана умишлено с цел да нарани някого". 

Преди време и друга R&B звезда - певицата Lizzo също преиздаде хита си "Grrrls" заради думата, която засяга хората с увреждания. 

Бионсе, чийто нов албум "Renaissance" излезе на 29 юли, в момента заема шеста позиция в класацията за хитове Hot 100 с пилотната песен "Break My Soul". Тя се изкачва нагоре в подреждането с едно стъпало спрямо миналата седмица. 

Свързани новини

Мадона и Лана дел Рей също го отнесоха

17.04.2024

Бионсе потопена в кънтри музиката

15.03.2024

Кралица Би с огромен успех в кънтрито

21.02.2024

Кралицата пак ни изненада

12.02.2024

Обвиняват Бионсе в плагиатство

19.12.2023