Марая Кери ще издаде гръндж албума, който записва тайно през 90-те

През 90-те Марая Кери е записала алтърнатив рок/гръндж албум, за абсолютен ужас на лейбъла си. И сега ще го издаде. 
 
Записан тайно през 1995, албумът е определян като "непочтителен, суров и забързан" - и сега оригиналните миксове, които навремето лейбълът директно погребва, са в ръцете ѝ.
 
Ето какви подробности разкрива сп. "Rolling Stone": по онова време поп и R&B звездата работи с група, наречена Eel Tree (по-късно преименувана на Chick). Вдъхновена от групи и изпълнители като Hole, Аланис Морисет и Veruca Salt, Марая "официално" работела по петия си студиен албум, Daydream. След полунощ обаче Кери започвала с работата по звукозаписните сесии за "тайния" албум, на чиито песни тя е съавтор - с изключение на кавъра на Cheap Trick - "Surrender".
 
"Изследвах музикалния си обхват, но също така бях пълна с гняв", коментира тя в мемоара си от 2020 "The Meaning Of Mariah Carey". "За мен винаги е било предизвикателство да призная и изразя гнева си. Личният ми живот се задушаваше по време на записите на Daydream и отчаяно ми трябваше отдушник."
 
"Заигравах се с онзи леко гръндж, леко пънк стил, в който творяха белите певици, популярни по онова време", добавя тя. "Знаете ги, които изглеждаха толкова безгрижни към чувствата и имиджа си. Те можеха да са гневни, мрачни и небрежни, със стари обувки и намачкани фусти, с неподдържани вежди, докато всяко движение, което правех аз, беше шлифовано и пресметнато до крайност. Исках да се откъсна на свобода, да избягам, да изразя нещастието си - но и да се позабавлявам."
 
Смехът обаче секва, когато новината за албума достига до шефа на лейбъла на Кери Sony Music - и неин съпруг - Томи Мотола. Изпълнителните директори на лейбъла без увъртания уведомили Кери, че компанията няма да издаде албума в оригиналната му форма, с аргумента, че подобно звучене на албума - "непочтителен, суров и забързан" - ще съсипе имиджа ѝ.
 
Като компромис, Кери убеждава своята приятелка Клариса Дейн да презапише вокалите на всяка песен, заравяйки собствените си вокали дълбоко в микса. Записът, озаглавен Someone's Ugly Daughter и издаден на името на Chick, излиза без много шум през Epic/550 Records, без името на Кери да се споменава изобщо. Два от синглите, "Malibu" и "Demented", се радват на скромен успех, след което албумът е заметен под килима. Ето как е звучал, ако сте любопитни:
 
 
В интервю през 2020 Кери признава: "Навлякох си много неприятности, когато записвах алтернативния си албум, защото тогава всичко до последния детайл се контролираше от лейбъла." 
 
Сега обаче тя признава пред Rolling Stone, че най-сетне се е добрала до оригиналния миск на албума - и ще го издаде в оригиналния му вид.
 

Свързани новини

Ариана Гранде пее със своя идол

16.02.2024

Ирландката е с посмъртна номинация

13.02.2024

Коледният дух завладя и Белия дом

03.01.2024

Вечният коледен хит отново на върха

21.12.2023

Сама на Коледа

20.12.2023