Хакерът, откраднал неиздадени песни на Ед Шийрън, отива в затвора

Компютърен хакер, който е откраднал неиздадени песни на британската суперзвезда Ед Шийрън и американския рапър Лил Узи Върт, беше осъден на 18 месеца затвор.
 
Адриан Квятковски от Ипсуич, Южна Англия, е проникнал в облачните акаунти на изпълнителите и е продал песните им за криптовалута, съобщи Асошиейтед прес, цитирани от life.dir.bg. Лондонската полиция, която разследва случая, заяви, че Квятковски е спечелил 131 000 британски лири (147 000 долара) от транзакциите. "Квиатковски е проявил пълно пренебрежение към творчеството и упорития труд на музикантите, които създават оригинални песни, както и към последвалата загуба на приходи", заяви Джоан Якимек от прокуратурата. "Той егоистично е откраднал музиката им, за да спечели пари за себе си".
 
През август Квятковски се призна за виновен по различни обвинения, включително 14 нарушения на авторските права и три обвинения за компютърни злоупотреби. Полицията в Лондон работи съвместно с властите в САЩ за разследване на случая, след като мениджърските компании на няколко музиканти съобщават, че лице, известно в интернет като Spirdark, е получило достъп до облачните акаунти на клиентите им и продава съдържанието им.
 
Квятковски е арестуван от отдела за престъпления срещу интелектуалната собственост на полицията в Лондон през септември 2019.

Свързани новини

Фенове полудяха по бельото на Ед Шийрън

30.11.2023

Важно!

25.10.2023

Ед Шийрън идва у нас!

20.10.2023

Певецът с уникално постижение

12.10.2023

Англичанинът може да бъде и лошо момче

05.10.2023